Какво раздвижи отново акциите на GameStop в сряда?

2
425

Акциите на компанията GameStop със сигурност ще останат в историята с безпрецедентния случай на борсата, който предизвикаха, в края на месец януари. След като потребителите от подфорума на Reddit r/WallStreetBeats целенасочено и колективно започнаха да изкупуват акции на компанията с къси позиции, това доведе до огромно покачване на моментните стойности на ценните книжа на търговеца на дребно, както и до милиарди долари загуби за Уолстрийт. Тъй като обаче самата GameStop не успя да извлече никакви ползи от това, нито това можеше да ѝ придаде по-устойчива пазарна ценност, акциите стремглаво тръгнаха надолу, досущ като при финансов балон, след като някои от потребителите, инвестирали преди скока, успяха да генерират известни печалби.

В сряда тази седмица обаче акциите на GameStop изглежда имаха второ раздвижване, тъй като цената им скочи с повече от 80% в търговския ден – от 44,70 щатски долара в началото на отварянето на борсата до 168 долара в най-висока им точка във вчерашния ден.

Това движение дойде след новината във вторник, че Джим Бел, главният финансов директор на компанията, подава оставка. Бел ще подаде оставка от GameStop на 26 март, се казва в съобщението на компанията. Даяна Джадже, настоящият старши вицепрезидент на GameStop, ще служи като временен финансов директор, докато компанията търси постоянен заместник.

Бел не е напуснал компанията поради свое желание, съобщават от Business Insider. Съобщава се, че той е бил натиснат да напусне от борда поради липсата на достатъчно доверие в инициативата за преструктуриране на компанията от Район Коен, съосновател на Chewy, който направи голяма инвестиция в търговеца на видео игри миналата година.

Коен публикува любопитна снимка в Twitter публикация в сряда. Макар и привидно да изглежда, че няма никакво значение, снимката е публикувана точно по времето, когато акциите на GameStop започнаха да растат.

 

Припомняме, че върхът в цената на акциите на GameStop беше от 480 щатски долара. Оттогава стойността е в постоянен темп на спадане. Към момента цената на акциите отново спада след вчерашното покачване.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари