Какво се получава при съединяването на графичен редактор с невронна мрежа

0
157


Специалистите от британския университет Хериът Уот заедно с компанията Renishaw създадоха невронния графичен редактор Neural Photo Editor, който за разлика от Фотошоп, може да работи със скритите вътрешни линии и невидимото на изображенията вътрешно пространство на обектите. Използва се невронна мрежа, която след обучение може да извършва интерполация от най-високо качество.

 

Neural Photo Editor използва съвсем иновационен подход за работа с изображенията и може да извършва семантични корекции в изображението. Като например на намръщено лице да изобрази усмивка, като се съобрази с вътрешната структура на мускулите и костите. Или да преобразува изображението на момиче по такъв начин, че тя да заприлича на Анджелина Джоли, но да запази своите характерни черти. Като цяло, новият редактор може да извършва семантично осмислени корекции – при подаване на команда за получаване на по-красиво изображение, Neural Photo Editor самостоятелно променя усмивката, трапчинките в ъглите на устата, прическата и други.

 

За постигане на по-добър резултат в Neural Photo Editor е оставена възможност за редактиране на интерполационната маска, създадена от невронната мрежа.

 

Научната работа е публикувана в arXiv.org на 22-ри септември тази година, а кодът на Neural Photo Editor е публикуван в Github. Редакторът може да работи в реално време на компютър с прилична графична карта.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари