Какъв е най-големият проблем на съвременната Apple?

2
1324

Изоставането на софтуерните продукти на Apple от тяхната хардуерна част — най-големият проблем на компанията, с който тя се сблъска през последните години, уверен е Минг-Чи Kуo, водещ анализатор от KGI Securities. По думите му, от Купертино са свалили темпото толкова силно, че са ги стигнали дори и производителите на смартфони от Китай.

Преди всичко, пише Kуo в своя доклад, изоставането се проявява по примера на ARKit. „Oppo успя да догони платформата [за разширена реалност] на Apple само за 6-9 месеца. Това се потвърждава и от факта, че усъвършенстваната версия на играта Honor of Kings е съвместима не само с iPhone, но и с по-достъпните смартфони на Oppo“, казва Kуo.

Впрочем, работата дори не е в успеха на конкурентите, а в липсата на стимул в Apple да създадат наистина прекрасно и „тежко“ приложение за реализиране на потенциала на ARKit. За да поддържат своя авторитет, уверен е Kуo, Apple трябва преди всички да предложи на потребителите най-атрактивните заглавия с разширена реалност.

Уязвимостите в iOS и macOS

Голямото количество бъгове и недостатъци беше разкрито, след пускането на iOS 11 и macOS High Sierra. И двете OS са били засегнати от уязвимости в различна степени, но Kуo особено акцентира върху проблемите на десктоп-версията. Решаването на всичко, което се е натрупало през годините на небрежност от страна на разработчика, ще донесе съществена културна промяна.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
пропов_nib_ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_nib_
_nib_

Немат проблеми никакви. Имат си постоянна армия от фенове дебили.

пропов
пропов

Ми всъщност точно това е проблема. Ама не проблема на Апфел ами на овцете им. Отгледаха си ги цяло поколение и сега къвто и зоб да им дадат ще го дъвчат доволни. Независимо от цената.