Как бетинг индустрията изполва новите IT технологии?

0
813

Спортните залагания отдавна не са свързани с добре познатото отиване до близкия букмейкърски пункт. В света на бързоразвиващите се интернет технологии, залозите се преместват все по – близо и по – удобно до клиентите, спестявайки им най – вече време. Бетинг индустрията е едно от най – благоприятните полета за развитие на нови технологии, разработвани специално за нея. В исторически план например добрите стари ротативки от 80-те и 90-те години вече са в се пренесли в телефона. Попълването на хартиените фишове със залози за предстоящите футболни дербита са само на няколко клика с мишката или стартиране на приложението на телефона.

Как мобилните телефони и приложенията за тях промениха лицето на цялата индустрия?

Pexels

Какво се вижда във всяка една сфера на живот мобилният телефон вече е много по – малко начин за водене на разговори и много повече незаменима част от ежедневието. Приложенията за различните видове операционни системи предлагат огромно разнообразие от забавления и работа – от списъка за пазар, през електронен бележник и напомняне за предстоящи важни събития до социална мрежа и спортни залагания. Безспорно едно от предимствата е лесният достъп до различните бетинг приложения. Потребителят може да залага от всяка точка, в която се намира, без да са му необходими каквито и да било други средства освен интернет връзка. Според различни статистики все повече се увеличава делът на спортните залози направени именно през мобилни устройства.

Технологиите и спортните залози

„Techs“ (CC BY-NC-ND 2.0) by AndrewC

Предимството при интегрирането на последните ИТ технологии в спортните залози е изключителната лекота, с която потребителят работи с тях. Вместо тичане до близкия пункт, всеки един потребител управлява залозите си само с няколко движения на ръката и може да следи непрекъснато дали и как се променят те. Времевата рамка също отпада, тъй като клиентът може да залага когато му е удобно, от където поиска като преди това провери и избере най – удачните за него коефициенти и срещи. Коефициентите пък може лесно да бъдат променени в движени в единната система на съответния букмейкър и потребителят да получи съответното известие. Колкото по – напредничави стават технологиите, толкова повече опции се предлагат на потребителя за да прави своята прогноза за мачове и спортни събития. Освен за точен резултат във футбола се предлагат и различни други опции като брой жълти или червени картони за даден отбор, минута до която ще има или няма да има попадение, кой играч точно ще вкара гол, колко ъглови удари ще бъдат отсъдени и т.н.

Резултати в реално време

Още едно от многото предимства (има и недостатъци) на технологиите е възможността клиентът да следи какво се случва в реално време и да получава статистика от срещата на своя мобилен телефон или таблет. Приложенията на всички букмейкърски къщи по света са разработени с идеята да предоставят на клиента максимално приятно изживяване по оптимално достъпен начин при прогнози за мачове и залози за тях. Статистиките на срещите се отразяват в момента на случването им, което пък помага на потребителя да следи какво се случва със залога му, дори когато няма възможност да следи резултата постоянно.

Защита при залагания

Задължително и изключително важно условие е защитата при залагания. Според експерти, свободните Wi-Fi зони са изключително опасно място за боравене с каквито и да било средства. И ако сайтовете за заози използват сериозни защитни системи за да запазят парите на своите потребители, бъдете и вие такива и не рискувайте излишно!


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари