fbpx
3.2 C
София

Как видео картите могат да направят 3D принтерите по-бързи?

Най-четени

Dyndrite демонстрира концепция, която описва като „най-модерния инструмент за добавъчно производство (AMT), който използва силата на графичните процесори, за да направи 3D печатът по-бърз и по-рационален.

AMT беше разкрита от базираната в Сиатъл компания Dyntrite във Formnext, която компания е изградила инструментариума около своя Accelerated Computation Engine (ACE), който по същество е „геометрично ядро, задвижвано от GPU“.

Идеята е да се ускори подготовката за изграждане на 3D моделите и да се намали времето за производство при отпечатването на отделните детайли – фантастични цели за 3D печата, постижими чрез този инструментариум, който осигурява редица възможности, ориентирани към производството.

Технологията включва възможност за бързо импортиране на CAD файлове, осъществявайки прехода от ниво проект и дизайн към реален 3D mечат много по-бързо – и инструментариумът разполага с напълно интегриран Python API, който предлага адаптивни скриптове за интерактивни работни процеси.

Преминаването от проекта към печата за секунди, а не за часове, използвайки мощта на видео картата на компютъра, очевидно е голяма стъпка в 3D печатната технология и Dyndrite сравнява разработката си с революционната иновация на матричния печат на Adobe с техния PostScript, случила се далеч през 80-те.

Какво е общото между PostScript и AMT?

Изпълнителният директор на Dyndrite и основателят Харшил Гоел каза пред VentureBeat: „Adobe PostScript е мощен компютърен инструмент, който по същество съчетава работата на принтера и изходните данни. Ние правим същото, но с триизмерните обекти.“

Dyndrite отбелязва, че тяхното геометрично ядро на ACE и процесора за изграждане на AMT са проектирани наистина от нулата с използването на съвременни технологии за задоволяване на производствените нужди, както в медицинското, автомобилното, енергийното и сервизно производство, така и в произвеждането на 3D елементи от крайни потребители.

Надеждата е, че този вид технологии могат да бъдат разширени, за да могат от тях да се възползват и домашните потребители на 3D принтери, а не само серийните производители.

Настройки в движение

Инструментариумът позволява управление на терабайти компютърни данни и възможност за отпечатване на геометрични обекти от по-висок ред. Има и възможност за динамично регулиране на частите на 3D принтера по време на процеса на печат, за да се постигне едно наистина по-добро качество.

Dyndrite отбелязва, че технологията им позволява подготовка на файлове за всеки процес на векторно или растерно 3D печатане и включва директно метално лазерно синтероване (DMLS), селективно лазерно синтероване (SLS), селективно лазерно топене (SLM) и Binder Jetting.

Компанията допълнително отбелязва:

„Освен това Dyndrite дава възможност на OEM производители на хардуер и на софтуерни разработчици да изграждат интелигентни устройства и приложения от ново поколение.“

Dyndrite също обяви, че е сключила партньорство с Renishaw, известна фирма в света на металния 3D печат, за да интегрира своя AMT в процесора за изграждане на QuantAM на Renishaw.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини