fbpx
18.8 C
София

Как да включим новия PDF четец на Google Chrome

Най-четени

Последната версия на Google Chrome, версия 87, беше пусната по-рано този месец. Оказва се, че в нея се съдържа нов PDF четец. Той предлага изцяло нов дизайн и някои функционалности.

Тези функционалности включват поддръжка за миниатюри под формата на изображения за предварителен преглед на страници, поддръжка за функционална страница със съдържание на документа, нов контролер за приближаване и отдалечаване, бутон за наместване на документа и поддръжка за завъртане на документите.

Тези нововъведения реалистично покачват нивото на вградения в Chrome PDF четец, познат като PDFium, с този на Firefox – PDF.js. Последният се счита за златен стандарт при уеб-базираните приложения за четене на PDF документи, предават от ZDNet.

Има планове тази новост евентуално да стане налична по подразбиране за всички Chrome потребители.

В момента обаче, тя трябва да бъде активирана от желаещите да се възползват

Това става чрез въвеждане на chrome://flags/#pdf-viewer-update в лентата за адреси. След това ще се появи опцията PDF Viewer Update, срещу която има бутон с падащо меню. Той трябва да бъде настроен на позицията “Enabled”.

След като това бъде сторено, новостите влизат в сила и ще започнат да се показват при преглед на какъвто и да е PDF документ, без изискване на допълнителни действия от страна на потребителя.

Google не е единствената компания, която разработва браузър и се труди върху подобряването на PDF четеца си. Microsoft работи над голям списък с опции за своя, който включва таблица за съдържание, дигитални подписи, гладко скролване и други подобни.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини