fbpx
4.8 C
София

Как да зададем броя процеси в уеб-браузъра Firefox 46

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Вече разбрахме, че във финалната версия на Firefox 46 ще се появи поддръжката на прогопроцесност. Google Chrome също използва много процеси едновременно, но Firefox работи по друг начин. Докато в уеб-браузъра Chrome за всеки раздел се използва отделен процес, то във Firefox първоначално се стартира един общ процес, в който работят всички разширения и всички уеб-сайтове.

 

Mozilla смята да увеличи тези процеси до осем едновременно работещи, но това може да отнеме месеци, необходими за наблюдение на скоростта на работа и използваната оперативна памет при различни уеб-сайтове и различни компютърни конфигурации.

 

Всеки може самостоятелно да промени броя стартирани и едновременно работещи процеси. За това е необходимо:

  • Да се изтегли и използва Firefox Beta или да се изчака излизането на Firefox 46
  • Да се активира мулти-процесния режим на работа в настройките на браузъра

  • В адресния ред да се въведе about:config, да се намери параметъра dom.ipc.processCount и да се зададе значение 2, 4 или 8

  • Да се рестартира браузъра

При повече едновременно стартирани процеси се увеличават стабилността, безопасността и скоростта на браузъра, но едновременно с това се увеличава обемът използван оперативна памет. Не е лоша идея всеки да има възможност самостоятелно да подбере броя едновременно работещи процеси или въобще да не използва този режим – нещо, което зависи от процесора и наличната памет в компютърната система.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини