Как да изключим автоматичното разгръщане на старт менюто в ОС Windows 10 1909

13
2859

В новото обновяване Windows 10 1909 корпорацията Microsoft добави нова функционалност, която от гледна точка на софтуерния гигант, би трябвало да направи старт менюто по-удобно, но всъщност успя да вбеси много потребители. Идеята на тази нова функция е, че когато курсорът на мишката остане малко по-дълго време върху някоя иконка в лявата част на менюто, то автоматично се отваря малък програмен прозорец с пояснение.

Само че, за да се затвори този панел и да се стигне до програмите се малага курсорът на мишката да се постави в дясната страна на старт менюто. И като се има предвид, че панелът не дава никаква полезна информация и случайно се извиква по няколко пъти на ден, то желанието да бъде премахнат става голямо. Уеб порталът Winaero съобщи как да се осъществи този процес.

Първо, трябва да се изтегли помощната програма mach2 за тънка настройка на системата, което може да стане от GitHub. Трябва да разархивирате програмата в някоя папка, да стартирате PowerShell с администраторски права и да влезете в тази папка.

Сед това е необходимо да се въведе следната команда:

.\mach2 disable 18715789

Това е. Старт менюто става като в предишните версии на Windows 10 и няма никакъв допълнителен панел.

За да се върне всичко както е било, в описаната по-горе команда думата disable трябва да се замени с enable

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари