Ако сте инсталирали новата версия на операционната система Windows, но са се появили грешки или тя нещо не ви е харесала, по подразбиране имате точно 10 дни, за да се върнете към предишната версия, без загуба на данните.

Но обикновено проблемите се появяват след много по-дълго време – понякога след седмици. Тогава папката Windows.old е вече премахната и връщането назад не е възможно.

Ето защо, има смисъл този срок да бъде увеличен, примерно на един месец. Процедурата няма никакви странични ефекти и връщането към предишната версия не е трудно. Но е задължително наличието на папката Windows.old. Ако я няма, се появяват грешки и процедурата не може да се изпълни.

Необходимо е да се стартира PowerShell с администраторски права и да се въведе следната команда:

DISM /Online /Set-OSUninstallWindow /Value:<days>

където <days> са дните за връщане към предишната версия (например 30).

Връщането към предишната версия на Windows става от Settings->Update&Security->Recovery чрез кликване върху бутона Get Started

Процедурата за първи път се появи във версия Windows 10 1803.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари