fbpx
-0.2 C
София

Как да смените фона по време на разговор в Zoom?

Най-четени

Хиляди потребители в момента използват популярното приложение за видео чат Zoom, за да работят и учат от дома по време на коронавирусната пандемия. И много от тях откриха една малка забавна настройка, която може да промени фона от стаята зад вас на изображение на космоса или на друга снимка, която би направила изживяването по-приятно и представително. Ако сте лектор или преподавател, който провежда дистанционно онлайн курсове в момента, то това би било доста интересна възможност да персонализирате изображение, което да бъде в унисон с курса ви. Дори и да не смятате за нужно да сложите каквото и да било, настройката може да бъде доста приятна и да ви помогне да скриете разхвърляната зад вас стая например.

И така, да пристъпим по същество. Промяната на фона зад вас в Zoom е доста лесна, а освен това платформата има доста добри софтуерни възможности, чрез които да напасне вашето изображение по подходящ начин, така че да изглеждате чудесно, докато презентирате. Единствено трябва да имате предвид, че ако сте свикнали да жестикулирате много, домашният ви любимец често идва в скута ви, или планирате да правите някакви движения или да показвате нагледно демонстрации с предмети, е възможно зрителите на курса ви да забележат артефакти в картината. Ако това се случи, е достатъчно просто да спрете да се движите за момент и до секунди те ще се оправят.

Как да сменим фона?

  1. В приложението Zoom за десктоп кликнете върху вашия профил в горния десен ъгъл и щракнете върху Настройки.

  2. В менюто отляво щракнете върху Виртуален фон

  3. Ще видите няколко опции за фон по подразбиране с готови шаблони, предоставени от Zoom, включително снимка на космическо пространство или просто треви. Можете да изберете едно от тях, като щракнете върху него, и автоматично ще се промени и вашия екран. Има опция да използвате и стандартния зелен екран.

  4. Ако искате да качите собствена снимка, която да използвате като фон на същата страница с виртуални фонове ще видите иконата „+“ до мястото, където е изписана опцията „Изберете виртуален фон“. След като натиснете бутона за добавяне, ще се отвори диалогов прозорец, в който трябва да изберете изображение от вашия компютър. Кликнете върху тази снимка, която искате, и тя ще се появи заедно с останалите изображения в галерията на Zoom в опциите, от които да избирате.

  5. За да премахнете снимка, която вече не желаете да използвате, докоснете бутона X в горния ляв ъгъл.

При следващия групов разговор, в който участвате или сте водещ, останалите събеседници ще виждат новия фон зад вас, а вашата фигура ще бъде естетично центрирана на него.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини