Как да увеличите онлайн-продажбите си: потребителите назоваха своите изисквания

1
124

Според изследване на компанията-доставчик на платежни услуги Klarna, 83% от онлайн-потребителите във Великобритания не биха купили от онлайн-магазините, където по-рано вече са получили негативен опит за връщане на стоката.

77% от онлайн-купувачите в Обединеното Кралство посочват, че търговците трябва да продължат да подобряват политиката си връщане на стоката. При всеки четвърти онлайн-потребител (28%) се бави връщането на покупката, именно поради обърквания в процеса на връщане.

Според Klarna, всеки девет от десет (87%) онлайн-потребители, макар и веднъж му се е налагало да върне стоките, закупени онлайн. Средно потребителите връщат около 10% от всички продукти, поръчани онлайн през последната година.

Най-често потребителите връщат стоки от категория „дрехи и обувки„: за миналата година 57% от купувачите са връщали поръчаните онлайн-дрехи, а 31% — обувки.

Британците все по-често (41%) купуват няколко стоки за да ги пробват у дома и връщат всичко, което не им подхожда.

67% от онлайн-потребителите твърдят, че леката процедура по връщане е един от решаващите фактори при избора на магазин.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари