fbpx
5.3 C
София

Как TikTok звезда с 1.8 млн. последователи има 6-цифрен доход без агент или мениджър

Най-четени

Нейт Уайт публикува в TikTok от месец, когато вижда едно от популярните предизвикателства на платформата – stank walk challenge.

To e създадено от неговия приятел Crayzrah през април 2020 г.

Уайт го сметнал за забавно, направил го по свой начин, като използвал реквизит и накарал майка си Лоис Дженингс да го направи заедно с него. Пуска видеото на 13 май 2020 г. На следващата сутрин той се събужда с хиляди гледания.

Броят на последователите му започва да нараства с хиляди и той решава да се възползва от възможността

По-късно същия месец той започва да печели пари от социалните медии. Марките виждат, че той има много нарастваща популярност и го търсят.

Сега Уайт има 1,8 милиона последователи в TikTok и почти 340 000 последователи в Instagram.

Съдържанието му се фокусира върху комедийни интерпретации на заобикалящия го свят. Показва знаменитости, които вижда в Ню Йорк, прави предизвикателства, показва храна.

През тази година той е спечелил 173 500 долара от партньорства с марки, според документацията, проверена от Insider.

Марките му плащат, за да се появява лично на събития, да публикува в профила си видеоклип, рекламиращ продукт, или да се появява във видеоклипове на кампании.

„Парите промениха живота ми. Успях да изляза от крайния квартал, от който съм.“

Нейт Уайт

Как Уайт се е научил да се представлява сам?

Въпреки че Уайт все още печели пари като моден дизайнер чрез колекцията си Nene L.A. Shiro, по-голямата част от доходите му идват от създаването на съдържание.

Първата марка, която му пише, знаейки, че той няма опит и не е правил други сделки, му предлага доста ниска сума. Уайт получил предложение от бранда за 600 долара – по-ниска тарифа, отколкото би приел сега.

Той се възползвал от възможността, развълнуван, че бранд е готов да му плати пари за съдържанието му.

Тогава не знае, че може да преговаря с марките, че има свобода какви да бъдат договорите.

След няколко платени партньорства Уайт осъзнава, че има нужда от помощ.

Миналата година Verizon се свързва с него, за да си сътрудничи за празнично раздаване на подаръци, и му предлага 12 000 долара. Той моли за съвет своя доверена приятелка от детството Яни Гоф, който управлява агенция за модели.

Тя предложила някои идеи и Нейт използвал тези знания, за да се справя по-добре.

Не исках да наемам мениджър или агенция, защото аз съм този, който всъщност създава съдържанието. Аз трябва да се справям с комуникацията.

Нейт Уайт

Освен това, въпросните агенти и мениджъри изискват хонорари. Работата без такива му позволява да прибере пълната печалба от всяка сделка с марка.

Тази година Уайт е работил с марки като Amazon Prime, Neutrogena, Samsung, Macy’s, Spotify, Cameo и Google.

Обикновено брандовете се свързват с него чрез имейл – той не ги подканя. След това обсъжда изискванията за съдържанието и компенсацията, преди да подпише официално споразумение.

Сега минималната му тарифа за публикация е 3000 долара, която може да се увеличи в зависимост от различни фактори.

Например, ако трябва да заснеме съдържание на място извън дома си, да работи с други създатели или да заснеме по-дълъг видеоклип. Тогава той взима повече.

Той също така иска повече пари, когато се търси ексклузивност.

Ако дадена марка поиска от създателя да не работи с конкурентни марки в определен период от време, той изисква съответното заплащане.

Това се превръща в приоритет за него след работата му с McDonald’s миналата година. Тогава се обвързва с тримесечен договор за ексклузивност. Докато е имал договор с веригата за бързо хранене, Pizza Hut го е потърсила за сътрудничество, но той е трябвало да им откаже.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини