Как Twitter стана мрежа №1 за нудистите?

7
1260
Вероятно част от вас са чували името Мартин Белчър. Ако не сте, то ще ви кажем, че става въпрос за 50-годишен мъж, който от 2012 г. насам е публикувал хиляди свои голи снимки в Twitter.

В неговия профил, следван от близо 3000 последователи, можете да намерите снимки как той чете, храни се, кара колело и т.н. Общото между всички тези фотоси е фактът, че на всеки от тях Белчър е гол.

Той не е порно звезда или някой фалшив профил. Той просто е част от обществото на нудистите, което определено избра Twitter за своята социална мрежа №1.

Причината е много проста. И до ден-днешен Twitter опитва да дава максимална свобода на словото и не задължава хората да се регистрират с истинските си имена. Доста различна е ситуацията с мрежи като Facebook, в които контролът върху качваното съдържание е доста по-сериозно. В Instagram ситуацията не е много по-различна, а в тази категория попада и Tumblr.

„Twitter е основната мрежа за нудистите“, споделя Белчър. „За повечето от нас това е мястото, на което можем да публикуваме снимки и да се сприятеляваме“.

Белчър споделя, че в Twitter има хиляди хора като него.

„Горе долу всеки клуб на нудисти или група си има профил в Twitter”, допълва Матю МаДърмът – член на една от тези групи. „Преди тази социална мрежа комуникирахме във форуми, но и там бяхме силно ограничавани.“

И докато правилата на Twitter забраняват голота в профилната ви снимка, то все пак свободата е налице. Всеки потребител може да споделя снимки или видеа с „пълна или частична голота“, както и „близки кадри на гениталии, гърди и т.н“. Освен това Twitter толерира и споделянето на статии от други сайтове по темата.

По-голямата част от обществото на нудистите в социалните мрежи използват псевдоними. Това, което притеснява все пак хората като Белчър, е склонността на Twitter рязко да променя политиката си по различни въпроси. До тогава обаче нудистите заявяват, че ще продължат да използват точно тази социална мрежа.

„Нудизмът не е до излишно показване. Той е свързан с това да ти е комфортно в кожата ти“, споделя Мат Кроуфорд. „У дома много хора правят нещата с дрехи, докато аз ги правя гол. За мен това е напълно нормално.“

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Oceanic815
Oceanic815

Само дето не мога да разбера как това е IT новина…
Ааа, споменава се Twitter, така ли?!
Айде тогава да преброим колко пъти се споменава нудист/и и набързо да очертаем в/у какво се фокусира „новината“. Само на мен ли ми се струва че гравитира повече около нудизма от колкото до социалната мрежа. Да не говорим, че „социалната мрежа“ е спорно колко сама по себе си е IT новина.

JustAz
JustAz

еее ти пък го зачеса човека с голямата тояга

Oceanic815
Oceanic815

Нищо лично, просто се интересувам от технологии. Ако търся друго, ще посещавам други сайтове. Наречете ме консерва, ама съм от тия дето не са чували за „прословутия“ Мартин Белчър…

Аз ве аз
Аз ве аз

Всичко е IT в днешно време 😉

Oceanic815
Oceanic815

Да бе, закарай си колата на IT Support-а, щото видиш ли двигателя се управлява от компютър (ECU) 🙂

И като споменах „колата“ очаквам скоро Светлин Желев или Иво Цеков да праснат някоя и друга новина от автомобилната индустрия. Миналата година покрай авто-изложението тоя сайт съвсем се беше преобразил.

NOdist
NOdist

Това е IT-новина, но ти не си от target-групата, към която е насочена 😉

Иван
Иван

Благодаря ви, Калдата, че заради вас погледнах на Мартинчо пишока, който виси до коленете. Нямам думи вече, спирам да ви посещавам. ЧаЛ?