Това, което виждате на снимката не идва от поредния шутър и най-вероятно, колкото и „experience точки“ да има героя ви, няма да може да си го вземете. Не, това е съвсем реално оръжие, а създателите му са авторите на емблематичния АК-47, концерна „Калашников“, за което предава TechEd Blog.

MP-155 Ultima представлява първата руска смарт пушка, като наскоро оръжието е направило своята премиера на изложението в Абу Даби DEX 2021 International Defence Exhibition. Тази смъртоносна смарт играчка представлява хладнокръвен убиец с компютър, като следи стрелбата и оставащото количество амуниции, може да се синхронизира със смартфон, а таймер отчита най-различни показатели, между които и успешно поразените цели. Ultima разполага също така с вграден компас и GPS модул, а когато енергията му свърши, може да се зарежда със стандартен USB кабел, който да се използва и за трансфер на данни.

„Това е по-скоро стъпка за нас в сферата на индустрията за забавления. Смятам, че това е продукт, именно в тази посока“, споделя изпълнителният директор на „Калашников Груп“ Дмитрий Тарасов. „Може би това ще провокира един по-модерен начин на ловуване в Русия. Може да сравните входа на Ultima в оръжейната индустрия, като пристигането на нов iPhone на пазара на мобилни телефони. Нашата нова смарт пушка има футуристичен дизайн, може да се синхронизира с различни джаджи и е насочена към хората, които не могат да живеят без интелигентните си устройства. Нищо подобно не е излизало досега на пазара“.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари