Калин Димчев е новият изпълнителен директор на Майкрософт България

3
242

Калин Димчев поема поста изпълнителен директор на Майкрософт за България, Македония и Косово. След 3.5 години в компанията досегашният изпълнителен директор Петър Иванов продължава професионалното си развитие извън Майкрософт.

Калин Димчев има над 15-годишен управленски опит в редица компании и индустрии. Преди присъединяването си към Майкрософт заема поста Country Leader на IBM за България и Украйна. Преди IBM Калин Димчев е бил заместник изпълнителен директор на Евроинс, отговарящ за продажбите и финансите на дружеството.

„В ерата на дигиталната трансформация компаниите преосмислят начина, по който взаимодействат с клиентите си, мотивират служителите си и оптимизират процесите си посредством облачните технологии. Мисията на Майкрософт е да предостави възможности на всички хора и организации да постигнат повече. Заедно с целия екип на Майкрософт ще работим за реализирането на тази мисия“, заяви Калин Димчев.

Калин Димчев има бакалавърска степен по бизнес администрация от Dowling College в Ню Йорк, САЩ. Специализирал е в London Business School.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Коментатор
Коментатор
4 години

Честито! Много успехи на новата позиция!

Коментар
Коментар
4 години

„..компаниите преосмислят начина, по който взаимодействат с клиентите си..“ това особено за майкро*** звучи, като виц некъв, успех !

Георги Николов
Георги Николов
4 години

Поздравявам те! Ще се справиш с мисията и новите предизвикателства!