Калифорнийската полиция цели 7 минути преследва Tesla със заспал зад волана водач

11
6861

Полицията на Калифорния арестува водача на електрическа Tesla, заспал пиян зад волана. По всичко изглежда, че купонът е бил весел, понеже полицаите не са могли да събудят мъжа цели 7 минути.

Шофьорът се е събудил едва когато автомобилът автоматично е спрял. Притежателят на въпросната Tesla е 45 годишният Александър Самек (Alexander Samek) от Лос Алтос, който привлякъл вниманието на пътната полиция, с това че спи върху волана, а неговата Tesla се движи по магистралата със скорост 112 км/ч. Въпреки че автомобилът е управляван от автопилота, органите на реда преценили, че той е твърде опасен за другите участници в движението.

Водачът не се е събудил дори и когато полицаите се приближили с включени сирени плътно до електромобила. Електромобилът е бил спрян по доста банален начин. Пътните полицаи изпреварили Tesla-та и забавили скоростта на своя автомобил. Автопилотът преценил ситуацията като опасна и е спрял.

Водачът е арестуван за шофиране в пияно състояние. Направените тестове показали твърде високо съдържание на алкохол в кръвта. По всичко личи, че автопилотът е спасил живота на Александър Самек.

След инцидента пътната полиция заяви, че по принцип приветства новите технологии и робомобилите. Едновременно с това напомни на всички шофьори, че автопилотите все още не са напълно автономни и автомобилите трябва да се управляват от самите водачи.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
5 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
eko
eko

Bъпpeĸи чe aвтoмoбилът e yпpaвлявaн oт aвтoпилoтa, opгaнитe нa peдa пpeцeнили, чe тoй e твъpдe oпaceн зa дpyгитe yчacтници в движeниeтo.

Корем дето хапва яко понички знае повече от Ai.

Станислав
Станислав

То в тази ситуация опасния е бил не автопилота, а шофьора.

хфхдфхфдхдфхдфх
хфхдфхфдхдфхдфх

тия коли ги купуват за да спят в тях май само

Ivan
Ivan

Всъщност, ако нямаше автопилот, а пияния караше-ситуацията щеше да е много по-опасна.

Kok
Kok

А от къде знаеш, че е щял да кара?

стили
стили

да бе сигорно евтин маркетинг

Пенчо
Пенчо

сигорно е така нале

djgerro
djgerro

требвало им е 7 мин. да са сетат как да постъпат…. 😀
„а леле майко.“ 😀

Кафе „Карибу“
Кафе „Карибу“

Еми докато си координират действията да ги ева…

Надблюдател
Надблюдател

Интересно ако си ченге как ще разбереш че е на автопилот колата?
И те ако се изпречат на кола без автопилот и Теслите са по 600 коня представи си само какво влачене ще стане. А и ченгето отпред е направо герой щото ако не беше на автопилот полицейската кола щеше да е гроба им на ченгетата.
Много е лесно да говори от опита с бг ченгетата ама там ченгетата освен че не са корумпирани са и наистина власта и са уважавани затова има и закон и ред и спокойствие и сигурност и на хората и на политиците.

Бай Шиле
Бай Шиле

Почти съм сигурен че автопилота е искал да се пошегува, човека като всеки нормален пияница просто е влязъл да подремне, докато му светне.