Калкулаторът на Windows 10 ще може да показва графиките на уравненията

5
746

Това ще бъде първото съществено обновяване след като сорс кода на програмата бе публикуван в GitHub.

След като Microsoft отвори кода на своя Windows калкулатор и го публикува в GitHub, софтуерният гигант обеща да постепенно да добавя в приложението нови функционални възможности. Първото нововъведение ще бъде режимът за построяване на графики на уравненията.

От над 30 подадени предложения от участниците на общността, Microsoft е избрал първата нова функция, която ще бъде вградена е калкулатора на Windows, да e възможността за построяване графики на различните функции. Идеята е на един от разработчиците на Windows Calculator Дейвид Грохоки (Dave Grochocki). Той счита, че новата функционалност ще даде възможност на учащите по-лесно да усвоят алгебрата, която е началната стъпка към по-сложните математически области и към другите науки. Според разработчика, приложенията с аналогични възможности струват скъпо, като много често за този софтуер трябва да се плащат лицензи. С въвеждането на тази функция софтуерният гигант ще добави възможността за построяване графики на уравненията във вид на безплатна опция в калкулатора на Windows.

Интересно е, че досега потребителите нееднократно предлагаха на Microsoft да добави тази възможност. Графичният калкулатор е една от най-желаните функции за приложението, според обратната връзка Feedback Hub. Функционалността се разработва в момента, а разработчикът сподели, че в началото ще могат да се построяват графиките на линейни и квадратни уравнения, както и на експоненти.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
КоментарbootDedalАло Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментар
Коментар

големо постижение ще направи микромек, остава и да работи правилно

Ало
Ало

Твоето постижение какво е?

boot
boot

Че ще го плати. Цената дали си заслужава, въпрос на самооценка и себеуважение.

Коментар
Коментар

@Ало за да не спооменавам едни твои роднини от женски род, ще си затраям.. все пак мое да ги питаш тях

Dedal
Dedal

Това го решиха след като отвориха кода или след като краднаха отворен код от гит?