Несекващата борба между индийския канал T-Series и PewDiePie за това кой ще е YouTube създателят на съдържание с най-много абонати се пренесе на едно неочаквано място: ефира на най-гледаното ТВ събитие в Съединените щати.

Кампанията Subscribe to PewDiePie стана аст от шоуто на Super Bowl по един доста нестандартен начин. Джими „MrBeast“ Доналдсън, друг популярен YouTube творец, организира група приятели, носещи тениски с едноименното послание в подкрепа на шведа Феликс Келберг. Закупили скъпи билети стратегически точно зад вратата на Лос Анджелис Рамс, хората попадаха в кадър всеки път, когато действието се развиваше там. Те дори станаха част от стрийма на ESPN няколко пъти.

Именно Доналдсън е сред най-верните поддръжници на своя колега в битката с индийците от T-Series, чиито музикални клипове привличат рекорден брой абонати. T-Series се опитва да измести PewDiePie от върха от няколко месеца, но скандалният швед също не се дава: за последния месец той има пет милиона нови абонати, а всяка седмица към канала се присъединяват хиляди нови зрители. И той, и индийците имат над 80 милиона абонати.

Други YouTube знаменитости като Джъстин Робъртс също се притекоха на помощ, купувайки скъпи реклами в полза на PewDiePie на Таймс скуеър.

Доналдсън, най-известен с това, че харчи прекалено много пари за приятели и каскадни клипове, се пошегува, че ще даде стотици хиляди долари за реклама в Super Bowl, но PewDiePie го помоли да не го прави в един от неговите клипове. Посещаването на Super Bowl и насочването на вниманието към кампанията по този начин вероятно е нещо, което PewDiePie може да оцени, без да се налага да се тревожи за създателите на YouTube, които харчат твърде много пари за една толкова странна кампания.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари