Канадското правителство „следи изкъсо” случващото се в BlackBerry

1
18


Канадското правителство ще следи зорко случващото се с технологичния гигант BlackBerry за неопределен период от време. Това сподели по-рано днес един от министрите на Канада.

В интервю за Reuters, индустриалният министър Джеймс Мур сподели, че държавата  осъзнава проблемите на BlackBerry на мобилния пазар и че всички с интерес следят развитието и бъдещето на компанията.

„В момента те се сблъскват с най-сериозното предизвикателство, изниквало някога пред тях. Именно затова опитват и да се пригодят по най-добрия възможен начин към променилата се ситуация” заяви той пред Reuters. „Всичко, което мога да кажа, е, че всички им желаем успех и следим с интерес случващото се около BlackBerry.”

BlackBerry е една от най-важните компании в Канада. Основните офиси на технологичния гигант са именно в северноамериканската държава, а работещите там канадци са хиляди. По-рано през месеца BlackBerry сподели, че вече обмисля алтернативи за подобряване на положението на компанията на пазара. Една от въпросните резервни опции бе продаването на фирмата на по-голяма такава. Остава неясно обаче в какъв аспект би могло това да повлияе на икономиката на Канада.

Мур не пожела да обсъжда по-обстойно положението на BlackBerry пред Reuters, но сподели надеждите си, че компанията и в бъдеще „ще продължи да открива и наема хиляди канадци на работа.”

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mIRCata
mIRCata

Баси да, вземат да пуснат и 1 апарат с Андроид, да сондират как ще им тръгнат продажбите. После 2-ро устройство, за да направят съпоставка дали са останали доволни хората или са го купили от любопитство. Ако са го харесали да разширят гамата и да вземат малко въздух. Така и така са тръгнали на долу 1-2 апарата с тях и без тях.