Картите в Google Maps стават по-детайлни

2
1352

Google преработва услугата си за карти и навигация Google Maps, за да улесни разграничаването на природните особености и забележителности в околната среда, независимо дали става въпрос за планински ледени шапки, пустини, плажове или гъсти гори. Според Google новите карти ще бъдат налични в 220 страни и региони, които понастоящем се поддържат от Google Maps; „от най-големите столични райони до малки, селски градове“, казват официално от Google. Компанията допълва още, че картите на улиците също ще станат по-детайлни в избрани градове.

Google казва, че е използвала сателитни изображения като основа за преработените си карти и че към тях е приложена „нова алгоритмична техника за цветно картографиране“. Крайният резултат върши много по-добра работа, като показва разликите между природните забележителности, като например между снежни върхове и гъсти гори или зелени поляни и пясъчни плажове, много по-детайлно и осезаемо. Сравнителните снимки по-долу дават представа на какво е способна новата технология за картографиране на Google.

Наред с промените, които е направила за природните забележителности, Google прави и по-детайлни своите улични карти в избрани градове. Докато досега картите показваха самите улици, вече в градове като Ню Йорк, Сан Франциско и Лондон, те ще започнат да показват различни характеристики на улицата като пътни платна, тротоари и пешеходни пътеки. Google казва, че новият дизайн показва формата и ширината на всеки път „в мащаб“.

Google не е единствената компания, която се опитва да направи своя навигационен софтуер по-подробен и точен. Миналата година Apple направи актуализация на дизайна на своето приложение Maps, която също значително подобри детайлността на картите в определени градове. Актуализацията от предходната година на картите на Apple също значително увеличи и количеството на фотографираните природни обекти и забележителности.

Google казва, че по-детайлните карти на природните дадености ще станат част от платформата тази седмица по целия свят и добавя, че потребителите ще трябва да намалят мащаба, за да могат да ги видят. Подобрените карти на Ню Йорк, Сан Франциско и Лондон ще станат достъпни за потребителите през следващите месеци, като плановете са да бъдат добавени още градове с течение на времето.

2.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари