Каталогът на магазина за Windows Phone вече наброява 300 000 приложения

1
48
Каталогът на магазина за приложения за мобилната платформа на Microsoft вече наброява 300 000 приложения. Според представител на корпорацията, през изминалата година броят на публикуваните приложения за Windows и WP е нараснал с 94%, а броят на активните разработчици се е увеличил с 50%. Както отбелязва ресурсът The Next Web, през юни 2012 г. в магазина Windows Phone Store е имало 100 000 приложения, а през декември този брой е бил вече 200 хиляди.

Microsoft постепенно наваксва изоставането от конкурентните платформи, като публикува в собствения си каталог все по-голям брой популярни програми и привлича големи разработчици. Въпреки това, към днешна дата собствениците на устройства, работещи под управлението на Windows Phone, имат достъп до значително по-малко разнообразие от програми в сравнение с каталозите на Google и Apple за Android и iOS.

През юли аналитичната компания App Annie проведе проучване, в хода на което беше установено, например, че нито една от най-популярните в App Store игри не присъства в магазина за приложения Windows Phone Store. В допълнение, от всеки 12 безплатни приложения за iOS за WP са достъпни само шест. Може също така да се отбележи, че качеството на някои от програмите за мобилната платформа на Microsoft значително отстъпва на приложенията, публикувани в каталозите на конкурентните платформи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари