Amazon Web Services анонсираха тази седмица поредно голямо партньорство – с едно от най-старите американски киностудиа Metro-Goldwyn-Mayer Studios (MGM).

Целта на това сътрудничество е в преобразяването на основната дигитална платформа за медийна дистрибуция на MGM – кинокомпанията разполага с една от най-големите библиотеки на физическо и дигитално съдържание в света на киното. Освен с продукцията на филми и телевизионно съдържание, компанията се занимава с придобиването, лицензирането и глобалната дистрибуция на съдържание към множество платформи. Очаква се, че благодарение на Amazon, MGM ще успее да пренесе цялата тази библиотека и SAP масивите си към облака на AWS.

„MGM притежава една от най-богатите библиотеки с първокачествено филмово и телевизионно съдържание в света. И ние използваме инвациите, за да подобрим начините, по които ще може да се достигне това богато и мащабно съдържание от разпространителите по света чрез използването на модерни, основани на микроуслуги архитектури“, сподели по повод на сделката изпълнителният вицепрезидент и главен технологичен мениджър на MGM Дъг Русо.

Кит Дотсън от SiliconAngle припомня, че традиционните вериги за доставка на медийно съдържание днес са силно децентрализирани и разчитат на тромави неавтоматизирани процеси за дистрибуция, както към нови, така и съществуващи платформи, което ги прави извънредно скъпи за поддръжка. Новата облачна верига за доставки на MGM, осигурена от AWS ще разчита на безсървърно съхранение, машинното обучение и ML инфраструктура ще се използва единствено при нужда с цел облекчаване на разходваните финансови ресурси за процеса и повишаване на ефективността с цел намаляване на цената.

Amazon възнамерява да осигури на MGM набор от инструменти и да автоматизира всяка стъпка от процеса по доставка със системи, като AWS Elemental MediaConvert, което ще позволи оптимизацията на процеса по доставка на филмово и телевизионно съдържание до всеки тип екран. А чрез AWS Lambda, безсървърната инфраструктура за изчисления, комбинирана с контейнеризиращите услуги на AWS, компанията ще помогне на MGM да осъществява значително по-лесно трансферът, обработката и пакетирането на видео за всички свои медийни канали при поискване без да се налага да планира, изгражда и вкарва в действие своя собствена инфраструктура.

Не на последно място, посредством Amazon Rekognition, услугата чрез която бива добавяно разпознаване на изображенията и видео анализ към приложенията, MGM ще може да анализира съдържанието, както и да бъдат отбелязвани видеокадри с метаданни. Това ще позволи на потребителите да използват гласово търсене за намирането на епизоди, отделни реплики на героите във филмите и запомнящи се сцени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари