fbpx
24 C
София

Кейп Канаверал ще се охранява от роботизирани кучета

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Интернет изданието Futurism съобщи, че космическите сили на САЩ започват използването на роботизирани кучета за обход и охрана на Кейп Канаверал – космодрумът на Министерството на отбраната на Съединените щати. Тези роботи  се произвеждат от компанията Ghost Robotics.

Подразделението вече получи името Ghost Robotics Quadruped Unmanned Ground Vehicles (Q-UGV). Роботите ще извършват предимно рутинните задачи и по този начин хората няма да се разсейват от вършенето на подобни неща. Счита се, че способностите на тези роботизирани кучета не отстъпват на обикновените кучета.

Информацията бе официално потвърдена от Министерството на отбраната на САЩ. Космическите сили на Съедините щати ще използват тези роботизирани кучета за автоматизация на отчитането на вредите след изстрелването на различните ракети и за патрулиране в обекта. Американските военни са на мнение, че използването на роботизираните кучета на Ghost Robotics съществено ще намали броя на човекочасовете.

Тези роботи имат оборудване за видео и аудио връзка, както и специализиран софтуер с най-съвременни алгоритми с елементи на изкуствен интелект. Роботизираните кучета работят в изцяло автономен режим, като имат възможност за отдалечено управление от оператор, приемат определени гласови команди и могат да бъдат контролирани от оторизирани за тази цел лица.

Роботизираните кучета на Ghost Robotics вече се използват в няколко бази на военновъздушните сили на САЩ. За първи път роботите на компанията Ghost Robotics бяха използвани през 2022 година във военновъздушната база Тиндал във Флорида.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини