Кен Блок се позабавлява с първия в света електрически раликрос автомобил

0
1055

Почти няма човек, който поне веднъж да не е виждал Кен Блок зад волана на някое невероятно возило. Общото между всички превозни средства, които той обича да кара, е че са с изключително мощни двигатели с вътрешно горене.

Видеото, което ще видите, показва как Блок тества първата в света електрическа раликрос кола

Колата се нарича Ford Fiesta ERX. Виждаме, че тя всъщност е доста бързa, като останалите такива коли. Е, няма го този звук, който феновете обожават. Няма ги и пламъците, които излизат от ауспуха, когато Кен Блок кара.

Тъй като говорим за напълно електрическа кола, звуци от двигател тук няма. Това, което чуваме, е звукът на измъчени гуми и бойният вик на скоростите, които си вършат работата под контрола на легендарния шофьор.

Fiesta ERX има мощност от 600 конски сили и 1084.65 нютон-метра въртящ момент

При шофирането няма нужда от натискане на съединител и ръчно сменяне на скоростите.

Най-доброто при електрическите коли на пътя или на пистата е, че целият въртящ момент, който електромоторите произвеждат, е наличен моментално след натискането на педала.

Конкретно Fiesta ERX има три електромотора – един отпред и два отзад. Развива от 0 до 100 километра в час за 1.8 секунди. Има максимална скорост от 240 километра. Творение е на STARD, автомобилна инженерна компания от Австрия.

Има много хубави страни, но има и недостатъци

Що се отнася за каране в състезания, колата ще изостане малко или много заради електрическото си задвижване, което е по-тежко от стандартното. То води и до по-различно разпределение на тежестта, обясняват от Slash Gear.

Кен Блок ще кара този автомобил в състезателни серии от Project E.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари