КиберБеркут подложи на хакерска атака сайтове на НАТО

0
26
Интернет-сайтове на НАТО бяха подложени тази сутрин на хакерска атака. Това съобщи в своя микроблог в Twitter говорителят на Североатлантическия алианс Оана Лунгеску.

Отговорността за нападението бе поето от група украински хакери, наричащи себе си „КиберБеркут“. На интернет-страницата на организацията е написано, че „КиберБеркут“ няма да допусне окупация на Украйна от войски на НАТО. Хакерите изброяват и ресурсите, подложени на атака през уикенда. Сред тях са ccdcoe.org, nato.int и nato-pa.int.

В допълнение, „КиберБеркут“ се обръща и към хакерите, действащи на територията на Украйна. „Махайте се от Украйна!“, се казва в изявлението.

Според „КиберБеркут“, в страната функционира група студенти под ръководството на Талинския киберцентър на НАТО (NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence), наричащи себе си „майдановска киберстотица“.

„Криейки се зад тях, Западът води активна пропаганда сред украинското население чрез медии и социални мрежи, блокира обективни източници на информация и прикрива действия на престъпниците, наричащи себе си законна власт“, съобщава интернет-ресурсът cyber-berkut.org.

Към момента на написването на новината сайтът ccdcoe.org все още беше недостъпен.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за