Кибер понеделник: Десетки пъти по-печеливш от черния петък

8
1005

Черният петък стана популярен в последното десетилетие по цял свят, като всички сме свикнали да го асоциираме с обезумяло пазаруване и сериозни намаления в електронните и физическите магазини. Именно това е денят, в който една голяма част от хората си набавят мечтаните уреди и продукти, а за търговците няколко години подред, дори у нас, бе най-доходоносния ден в годината.

Но картината се променя. Кибер понеделникът е на път да се превърне в най-големия ден за онлайн продажби в историята на САЩ, подпомогнат отчасти от Mother Nature.

Adobe в понеделник сутринта заяви, че продажбите в САЩ вече са достигнали обща стойност от 473 милиона долара и се очаква да достигнат 9,4 милиарда в края на днешния понеделник. Това е увеличение с цели 18,9 % спрямо миналия Кибер понеделник, който в момента е най-успешния ден в историята на електронната търговия на САЩ. Salesforce очаква глобалните дигитални продажби в понеделник да достигнат до 30 милиарда долара, което е 12-процентово увеличение.

Очаква се покупките да достигнат пика си вечерта, когато купувачите ще харчат по 11 милиона долара на минута в интервала от 20.00 до 21.00 часа, казват от Adobe. Софтуерният гигант очаква онлайн търговците да получат тласък и от климатичните условия, тъй като обилните дъждове и сняг удариха големи отклонения в страната през уикенда и това накара много хора да останат по домовете си в понеделник.

„Засега виждаме много силен дигитален празник. Това беше до голяма степен заради търсенето на търговците, които се опитваха да засилят продажбите си. Тази ранна подготовка беше необходима, защото между Кибер понеделник и Коледа има шест дни по-малко, отколкото миналата година“, каза Роб Гарф, вицепрезидент по стратегията и маркетинга на Salesforce.

Спрямо миналата година

Тези ранни данни за Кибер понеделник сочат положителен сезон за празничните продажби на дребно и подчертават дългогодишната тенденция на потребителите да преместват повече от пазаруването си онлайн и далеч от физическите магазини. Тези магазини все още трябва да заемат лъвския дял от общите продажби за празници, но се очаква тази онлайн смяна да бъде от голяма полза, особено за Amazon, най-големия онлайн продавач в страната.

Но, както стана обичайна практика за най-големите дни на продажбите на Amazon, протестиращите планират да потеглят в Манхатън срещу компанията днес следобед. Те искат да подчертаят нараняванията на работното място в складовете на Amazon и работата на компанията с имиграционните власти и стотици местни полицейски управления. Този протест последва подобна демонстрация извън склада на Амазон в Стейтън Айлъд миналата седмица.

Adobe потвърди очакванията си, че общите продажби за ваканции за електронната търговия в САЩ през ноември и декември ще достигнат 143,7 милиарда долара, което е 14,1% спрямо миналата година.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
6 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RMM
RMM

А при нас почти всичко беше с повишена цена предварително и почти нямаше реални намаления. Гледаш нещо уж намалено, а в други сайтове ти излиза по-евтино без намаление. Черен петък по български, ама докато има балъци, ще има и рибари. Аз си взех компоненти с връзки и на цени, каквито никой онлайн магазин няма и така си направих сам черен петък.

dambam
dambam

Не е само при вас. И тук, в УК не съм видял все още намаление. Колелото си го купих за 450 лятото. Преди ок. 2 месеца цената му беше 499, за Черния петък я намалиха на 470. И това е в топ магазин на Острова. В Адидас всичките цини, които съм запомнил – същите. Има няколко неща, които държа под око като дрехи, маратонки, хардуер – промяна няма. При някои магазини промяната е нагоре. Сега, за Сайбър понеделника, в топ магазин за хардуер – SSD -то по-скъпо с 6 паунда отколкото го купих преди 4-5 месеца.

Stefan
Stefan

Може ли да ми споделиш контакт за компонентите ?

dsaa
dsaa

От години насам има само два сайта за компоненти – варио и никем, рядко някой друг пуска под техните цени, може би само някое ССД да намериш. Те не правят обаче черни петъци и тн.. А за тукашните черни петъци, може да погледнете КЗП с по колко ги глобява всяка година, преди 2-3 години Емаг отнесоха 4млн лв глоба. За да продължават да ги правят, явно са на голям плюс от балъците тук. И между другото и в амазон масата намаления са супер умрели, както и в „новите яйца“. Когато си купуваш части за по 200-300$, това че някоя е… Виж още »

ЕМАГ аре
ЕМАГ аре

Никой не работи за слава.
Само Магарешки се жертва докато пробие.

djgerro
djgerro

при нас е черен Петър(у БГ),не е черен петък.
всички магазини си разиграват картите и само те печелят.

Палеустиниец
Палеустиниец

Не мога да разбера защо се превеждат материали за неща, които не ни касаят ?
В България е напълно обратното. Няма супер намаления, а увеличения…
Но добре е че все повече хората разбират и не се хващат на въдицата.

London
London

Защото идва моден вторник – всичко -50%!