21.6 C
София

Ким Дотком е разорен

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Известният основател на онлайн-услугата за споделяне на файлове MegaUpload Ким Шмитц (по-известен като Дотком) в Лондон, по време на конференцията Unbound Digital съобщи чрез видеовръзка, че е разорен и е принуден да уволни адвокатите, които работеха по неговото екстрадиране от Нова Зеландия.


 
По време на специална операция на ФБР през 2012 година, Дотком бе арестуван и влезе в затвора, на цялото му имущество бе наложен запор, а MegaUpload бе затворен поради обвинения в нарушаване на авторските права. Тогава Дотком бързо излезе от затвора, понеже се оказа, че федералните агенти са нарушили процедурата по заявка за екстрадиране и новозеландския съд отложи разглеждането на делото.
 
Причината за провеждане на специалната операция и действията на Дотком могат да се обяснят със следните цифри: докато работеше, MegaUpload спечели около 175 милиона американски долара. Но собствениците и защитниците на авторски права твърдят, че са понесли щети и нереализирана печалба за половин милиард щатски долара. От техническа гледна точка MegaUpload разполагаше с 50 петабайта файлове, дневно се посещаваше от 50 милиона души и заемаше 4% от целия световен Интернет трафик.
 
За защитата на своите интереси Дотком нае местна адвокатска фирма, която преди две седмици отказа да представя своя клиент без обяснение на причините. Ким Дотком съобщи чрез видеовръзката, че за изтеклите две години е заплатил на адвокатите 10 милиона американски долара.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини