Ким Дотком изпя: Ще поправите ли това, г-н Президент?

0
11

Ким Дотком пусна песента си „Mr. President“, насочена към президента на САЩ, Барак Обама. В песента основателят на Megaupload казва, че Холивуд завзема политиката, а правителството убива иновациите. Песента и видеото бяха пуснати на новия сайт на Дотком и естествено, могат да се споделят безплатно.

„Войната за интернет започна. Холивуд превзе политиката. Правителството убива иновациите. Не позволявайте това да им се размине.“

Това е интродукцията на Ким Дотком в „Mr. President“. Според основателя, президентът играе голяма роля в унищожаването на Megaupload.

Въпреки че е въвлечен в това, което Щатите описват като „най-голямото дело за авторски права, завеждано някога в Америка“, Ким Дотком реши да не се покрива, а вместо това да се бори срещу силите зад криминалното разследване.

„Свободата в мрежата е атакувана пред очите на президента Обама“ бяха думите на Дотком. „Той трябваше да пресметне ситуацията и да успокои избирателите си, че свободата в интернет и иновациите са негови приоритети. Той трябва да помогне на милионите потребители на MegaUpload да си вземат файловете обратно. Обама трябва да мотивира Холивуд да прави иновации и да се приспособи към днешната светлинна скорост в интернет, вместо да замразява иновациите в хода им.“

Основателят на Megaupload е споменавал преди, че вицепрезидентът Джоузеф Байдън е този, който е поръчал затварянето на услугата. Според Дотком разследването е „подарък“ за Холивуд, подпомогнат от корумпирани правителствени сили.

Дотком вярва, че нападайки Megaupload и обединявайки се с Холивуд, щатското правителство е избрало път на разрушение, който ще убие много нови и иновативни бизнеси в мрежата. Това трябва да се промени, отсъди той.

„Трябва да има диалог, който да води към решения. Агресията и разрушението ще навредят на щатската икономика. Иноваторите на бъдещето ще отбягват да правят бизнес в САЩ. Затварянето на един от водещите сайтове в облака и игнорирането на съдебния процес, законите и конституционните права на потребителите, не е пътят,“ каза Дотком.

Дотком окуражава всички, които са на негова страна, да копират и споделят песента, или както той пее:

„Трябва да опонираме. Не гласувайте за онези, които искат да ни върнат назад във времето. Трябва да изобличим хората, които избраха да превърнат иновацията в престъпление.“

„Ще поправите ли това, г-н Президент?“

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари