Ким Дотком получи право да влиза в интернет

0
18

Създателят на затворения сайт за споделяне на файлове MegaUpload получи право от съда отново да влиза в световната мрежа и да ползва нейните услуги. Ким Дотком вече може да ползва интернет легално, а новозеландският съдия, който е дал разрешението се е мотивирал с нуждата на Дотком, да може да се защити по успешно срещу обвиненията в пиратство, съобщи Neowin.

Дотком в момента се намира под гаранция в Нова Зеландия и скоро ще трябва да се защитава срещу искането на Съединените щати и ФБР, които желаят той да бъде екстрадиран и съден за интернет престъпления.

Шефът на MegaUpload е получил и други отстъпки от съдията. Върнато е правото му да ползва басейна на богаташкото имение, където Дотком живееше със семейството си преди атаката срещу него. В момента той живее в друго жилище, което се намира близо до имението и вече има право да плува в басейна по 90 минути на ден.

Новозеландският съдия е разрешил на Дотком и извършването на две пътувания от по 4 часа седмично до звукозаписно студио в Оукланд. По всичко личи, че набеденият за крал на пиратите записва музикален албум, но към момента не се знае кога компилацията ще бъде завършена и издадена.

В средата на януари специални части на полицията в Нова Зеландия щурмуваха имението на Дотком и го арестуваха след сигнал на ФБР. Едновременно с това бяха конфискувани сървърите и домейнът на MegaUpload, и сайтът практически спря да съществува.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари