Ким Дотком посъветва потребителите на Mega да направят резервни копия на своите файлове

5
46

Дотком е обезпокоен от голям акционер на Mega, който е един от най-търсените престъпници на Китай.

Тази сряда, на 20-ти април, създателят на популярния сайт за обмен на файлове Mega Ким Дотком чрез Twitter предупреди всички потребители на онлайн-услугата за необходимостта да направят резервни копия на своите файлове. Дотком съобщи, че Mega в продължения на почти две години не е получавала финансови средства, понеже различните платежни системи отказват съвместна работа. Да не забравяме, че през 2015 година под натиска на САЩ PayPal отказа да приема плащанията на Mega.

„Mega трябваше да съществува без възможност за получаване на редовни разплащания в продължение на почти две години. Спират ни кислорода. Направете си архиви колкото се може по-бързо“ – написа Дотком.

 

През 2015 година се провали излизането на акциите на Mega на регулируемия пазар и Дотком заяви, че компанията вече не се управлява от хора, които милеят за свободата на интернет. Холивуд и правителството на Нова Зеландия са закупили значителна част от компанията и това се оказало достатъчно, за да попречи на Mega да излезе на регулируемия пазар.

 

Основателят на компанията се безпокои и от факта, че голям пакет акции е успял да закупи милионерът Уилям Ян (William Yan), известен и като Бил Лю (Bill Liu). Ян е обвинен от китайските власти за издирване и се намира на пето място от стоте лица, за които Пекин иска екстрадиране.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари