21.6 C
София

Ким Дотком препоръчва закупуване на биткойни, понеже китайският финансов балон всеки момент ще гръмне

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Интернет-магнатът и популярен финансов анализатор Ким Дотком счита, че при започналия колапс на китайските борси и прогресиращата нова финансова криза, е най-добре да се закупуват биткойни. Да напомним, че за китайската икономика това лято бе твърде тежко. От 12-ти юли до днешен ден на местния пазар гръмнаха няколко финансови балона, което принуди намесата на Националната банка на Китай, по-голямата част от активите на която принадлежат на правителството. Миналия месец шанхайският борсов индекс спадна с над 8% и Народната банка на Китай понижи лихвените равнища с 2%, а миналия петък китайският борсов индекс достигна абсолютния си минимум за последните 8 години.

 

Във връзка с тези събития Ким Дотком написа в своя Туитър следното: „Китайският балон всеки момент ще се пръсне? Глобалните промени на световния фондов пазар са неизбежни? Купувайте биткойни! После ще ми благодарите!„.

 

Предишните подобни предсказвания на Дотком частично се сбъднаха. Той още преди няколко седмици предрече, че „пазарите неизбежно ще рухнат“, но не уточни, кои точно пазари. Ким Дотком се счита за авторитетна фигура в Интернет-маркетинга, след като през 2005 година стартира суперсайта Megaupload и оттогава натрупа богат опит в тази област.

Известният професор по право и криптограф Ник Сабо написа в Туитър следното: „Биткойните са по-надеждни и по-предсказуеми от парите, подават се на икономическите закони и не влияят така пагубно върху съзнанието на хората“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини