21.6 C
София

Ким Дотком претърпя ново поражение в съда на Нова Зеландия

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Основателят на Megaupload Ким Дотком в края на миналата седмица претърпя ново стратегическо поражение в борбата срещу екстрадирането си от Нова Зеландия в САЩ. Дотком и неговите адвокати просто не получиха достъп до уликите, с които разполага САЩ.

Върховният съд на Нова Зеландия публикува в петък съдебно решение от 123 страници. От това решение следва, че САЩ не са длъжни чрез новозенландския съд да показват своите улики срещу Дотком. Преди това адвокатите поискаха копие на тези улики, за да могат да изградят защитата.

„САЩ получиха от Нова Зеландия правото да използват всякакви обвинения, в това число и получени по незаконен път. Сега дори нямаме данни от какво и как да се защитаваме. Това е нещо съвсем ново в съдебната практика“ – споделя Айра Роткен, адвокат на Дотком в САЩ.

Според Роткен, сега Дотком няма достъп дори до собствените си данни, които се съхраняваха на конфискуваните в Щатите сървъри, както и от машините, конфискувани при обиск от властите на Нова Зеландия. Адвокатът допълва, че това решение не подлежи на обжалване, понеже е произнесено от най-високата съдебна инстанция.

Следващото слушане на Дотком в съда неофициално е насрочено за месец юли тази година, на което ще се реши датата на окончателното екстрадиране.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини