18.6 C
София

Ким Дотком стана причина за оставката на новозеландски министър

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Паричната помощ на Интернет-предприемача и обвинявания в нарушението на авторски права Ким Дотком доведе до оставката на един от министрите от министерския съвет на новозеландското правителство. Джон Бенкс (John Banks) подаде вчера оставка, след като районният съд на град Оукланд го обвини в незаконно получаване на парична помощ от следствения Дотком. Извесният Интернет-предприемач е инвестирал в политическата кампания на Бенкс над 42 000 американски долара.

Съдът е заявил, че Бенкс е знаел кой е източника на тези финансови средства и му е било добре известно, че няма право да приема тези пари. През 2010 година Бенкс излезе на балотаж за поста кмет на Оукланд, но не успя да победи на изборите. Съдът твърди още, че Бенкс е приел финансови средства не само от следствения мултимилионер Дотком, а и от собственика на казиното SkyCity Entertainment Grop, с което е нарушил законите на изборното право.

Новозеландските средства за масова информация съобщават още, че Джон Бенкс вече се е отказал от своите пълномощия и имунитет и е напуснал състава на правителството на сегашния премиер на Нова Зеландия Джон Кей. Faifax Media отбелязва, че „паричната помощ“ на Дотком е била разделена на два равни дяла, както и че Бенкс няколко пъти с частния си вертолет е гостувал в имението на Дотком.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини