Ким Дотком твърди, че е бил бит от новозелндските полицаи

0
22

Ким Дотком, основателят на сайта за файлово споделяне Megaupload заяви, че представители на новозеландската полиция са го ритали и удряли по време на атаката към имението му, съпровождаща ареста му.

Дотком, който е немец по произход се бори срещу екстрадицията му от Нова Зеландия към Щатите, заяви, че е бил ужасен по време на атаката през януари, в която полицията използва оръжие и хеликоптери. Той заяви, че когато е чул тропане и викане, той се е скрил в обезопасена стая, където и го намери полицията.

„И всички те се бяха скупчили над мен. Някой ме удари в лицето, друг ме ритна, докато бях на пода“, заяви Дотком в съда.

„Крещях от болка…Казах им, че няма нужда да ме нараняват и ги помолих да спрат“, продължава Ким.

Изпълнявайки молба на американското Федералното бюро за разследване (ФБР), новозеландските власти атакуваха имението в околностите на Оукланд, което е бил наел Дотком, като иззеха компютри, хард дискове, произведения на изкуството и луксозни коли.

По-късно обаче, атаката и събирането на доказателства бе обявено от съда за неправомерно и тази седмица трябва да се реши какво ще се случи с отнетите вещи.

Обвинението, което отправят ФБР към Дотком е, че той е оглавявал група, припечелила 175 млн. долара от 2005г. насам чрез копирането и разпространението на музика, филми и друго съдържание, притежаващо авторски права без да е имал разрешение за това.

Адвокатите на Ким обаче твърдят, че компанията просто е предлагала онлайн съхранение на данни

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари