18.6 C
София

Ким Дотком ще създава собствен Интернет с име MegaNet

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Известният предприемач и бивш хакер Ким Дотком лансира нова доста странна идея. Според последните съобщения в локалната мрежа Туитър, Дотком възнамерява да създаде собствена разновидност на Глобалната мрежа, в която „важна роля“ ще играят веригите с Bitcoin транзакции (blockchain).

 

Понятието MegaNet за първи път се появи в Туитър едва вчера. Според Дотком, „новият Интернет няма да може да бъде контролиран, цензуриран или унищожен“ от нито едно правителство или корпорация.

 

Следващите съобщения на Дотком поясняват някои основни моменти от работата на MegaNet. „MegaNet не се базира на IP. Край на DDoS атаките и пробивите. Никаква цензура. Никакъв шпионаж. Всички мобилни телефони ще бъдат част от единна шифрирана мрежа“.

 

Дотком заинтересува Twitter-обществото със своето интересно изказване: „много бихте се учудили, ако разберете, каква честотна лента и свободна памет има в съвременните смартфони“. Той добави, че MegaNet ще задейства задейства тези свободни и неизползвани ресурси, а проблемът с акумулаторните батерии на смартфоните не е толкова актуален при участието на голям брой мобилни телефони в новата Глобална мрежа MegaNet.

Вече се появиха коментари, че Ким Дотком явно е преоткрил мрежовия протокол Cjdns, с помощта на който е възможно създаването на мащабируема и безопасна мрежа.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини