Кинокритиците и Стив Возняк не харесаха филма за Стив Джобс

1
31

По кината в САЩ започнаха прожекциите на пълнометражния филм за Стив Джобс – „jOBS“. Като цяло обаче лентата получи доста ниска оценка от критиците. По не най-ласкателния начин се изказа за нея и съоснователят на Apple Стив Возняк, който бе един от първите гледали я.

Возняк коментира филма доста дипломатично, като каза, че „не би препоръчал на други да го гледат“. Претенциите му са свързани основно с играта на Аштън Кътчър, както и с изкуствеността на някои сцени. Съоснователят на Apple заяви, че един от неговите приятели, за когото също става дума във филма, е отказал да го гледа, като го нарекъл „фантастичен, а не биографичен“.


Първите отзиви на филмовите критици също трудно би могло да бъдат окачествени като положителни. Те нарекоха „jOBS“ „скучен“, „безинтересен“ и „вторичен“. Според тях, сценарият представлява набор от факти за Стив Джобс и Apple, разкрасени от фантазията на сценаристите. В лентата няма развитие на основните персонажи и единен сюжет. Критиците се оплакват и от факта, че във филма така и не е разкрит психологическият образ на Стив Джобс, нито неговите мечти и стремежи.


Общата картина на мненията за филма може да бъде видяна на специализираните сайтове. В Metacritic филмът е получил само 43 точки от възможни 100, а в IMDb рейтингът на картината към момента е само 5,5 (при гласували 3000 души).


0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари