Кинокритиците и Стив Возняк не харесаха филма за Стив Джобс

1
7

По кината в САЩ започнаха прожекциите на пълнометражния филм за Стив Джобс – „jOBS“. Като цяло обаче лентата получи доста ниска оценка от критиците. По не най-ласкателния начин се изказа за нея и съоснователят на Apple Стив Возняк, който бе един от първите гледали я.

Возняк коментира филма доста дипломатично, като каза, че „не би препоръчал на други да го гледат“. Претенциите му са свързани основно с играта на Аштън Кътчър, както и с изкуствеността на някои сцени. Съоснователят на Apple заяви, че един от неговите приятели, за когото също става дума във филма, е отказал да го гледа, като го нарекъл „фантастичен, а не биографичен“.


Първите отзиви на филмовите критици също трудно би могло да бъдат окачествени като положителни. Те нарекоха „jOBS“ „скучен“, „безинтересен“ и „вторичен“. Според тях, сценарият представлява набор от факти за Стив Джобс и Apple, разкрасени от фантазията на сценаристите. В лентата няма развитие на основните персонажи и единен сюжет. Критиците се оплакват и от факта, че във филма така и не е разкрит психологическият образ на Стив Джобс, нито неговите мечти и стремежи.


Общата картина на мненията за филма може да бъде видяна на специализираните сайтове. В Metacritic филмът е получил само 43 точки от възможни 100, а в IMDb рейтингът на картината към момента е само 5,5 (при гласували 3000 души).


1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
pland Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pland
pland

Тези започнаха да се самохаресват вече и да си правят филми за тях си…Те хората са казали за това нещо такова „Прекаления светец и богу не е драг“.
Та всичко това ми поникна…не знам къде вече.То не беше Apple,то не беше буца масло…
Човекът беше свестен,макар и с доста забележки.Да го оставят вече да почива в мир.
Ако си нямат друг,значи чакат някой да умре,та да го почнат като този.
Нищо лично към мъртвия.Бог да го прости.