Още от миналата година е известно, че китайската орбитална станция „Тянгун 1“ ще падне на Земята.

Първите съмнения за това се появиха през есента на 2016 година, когато китайците загубиха връзката и контрола над своя космически обект. Прогнозите бяха, че китайската станция ще падне на Земята в края на миналата година, но това не се случи.

Тази седмица Европейската космическа агенция (ESA) публикува нова информация, уточняваща предполагаемата дата на падане на космическия обект. Европейските специалисти съобщиха, че е най-вероятно китайската орбитална станция да навлезе в плътните слоеве на атмосферата на Земята между 29 март и 9 април.

Ъгълът на навлизане на космическата станция е такъв, че тя няма да изгори и ще достигне повърхността на планетата. Засега никой не може да каже къде точно ще паднат останките на „Тянгун 1“, но вече е определена приблизителната зона.

Този район се намира между 43° северна ширина и 43° южна ширина и включва Испания, Франция, Португалия, Гърция, България и други.

Специалистите на ESA казаха още, че по-точно могат да определят района на падането, едно денонощие преди събитието. Но няма как всичко да бъде изчислено с точност до милиметър. Остава да се надяваме, че „Тянгун 1“ ще падне в ненаселено място.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
12 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мангалата
Мангалата

Охаааа, колко джилязо ше наберем за фторчни батеее!

ХХХХХХХХА
ХХХХХХХХА

И микроСиверти ще наберете и вечер ще светите по улицата…

Teodor
Teodor

Дано кажат с точност

любо йорданов
Alien
Alien

Благодаря за смеха ?

Kiro
Kiro

Върху парламента да падне, докато има важно гласуване, че всички да са там, барабар с министрите

Kiro
Kiro

Щом Guardian го пише, значи така ще стане. Нищо че в сайта на ESA не са чули нищо за точно тази новина с китайската станция, ама хайде.

e-mil
e-mil
Гадьо
Гадьо

Между 43 градуса северна и южна ширина се намират цяла Африка и Австралия. Почти цяла Южна Америка, без крайните южни части на Аржентина и Чили, половината САЩ, Мексико, почти цял Китай, Индия и т.н. Атлантическия, Индийския и Тихия океан. Та вероятността точно точно върху България да падне клони към 0.

Коментар
Коментар

Божа работа де ще падне, ми запали една свещ твоята 0 да не стане 1-ца.

Гадьо
Гадьо

Площа между 43 градуса северна и южна дължина, е почти половината повърхност на земята или около 250 мил. квадратни километра. България заема около 0,04% от тази площ. Толкова е и вероятността космическата станция да падне в България.

Гадьо
Гадьо

А между другото 43 градуса северна ширина минава през Стара планина, така че дори не е цяла България, а само южната и част.

фгфдгдфг
фгфдгдфг

„Този район се намира между 43° северна ширина и 43° южна ширина“
… я пак :)))))))

Станислав
Станислав

Те китайците са си я насочили направо към китайските складове на Илиянци и вече е продадена и препродадена предварително.

ТО
ТО

Искам да се рея