Докато всички големи автомобилни производители обещават масов преход към електромобили и достойна ценова конкуренция на Tesla, китайските компании започнаха директно да произвеждат електрически автомобили.

Китайската компания GAC Motor официално представи своя кросоувър GAC GE3 с пробег 310 километра и анонсира началото на неговото масово производство. Това стана по време на събитието NAIAS в Детройт. Серийно произвежданите електромобили GAC GE3 са с цена $22,2-$25,6 хиляди в зависимост от конфигурацията.

Производителят обяви, че мощността на електрическия кросоувър е 120 KW (163 конски сили),  ускорението от 0 до 100 км/ч става за 9,3 секунди, а спирането от 100 до 0 км/ч става в продължение на само 12,8 метра. Разходът на енергия е 16,6 KWh на 100 км и с едно зареждане китайският електромобил може да измине 310 километра (193 мили). Използва се плоска литиева батерия, като нейният капацитет не бе съобщен, а GAC Motor уточни, че само за 30 минути акумулаторните батерии на електромобила се зареждат до 80%.

Новият електромобил предлага виртуалния асистент Little Trumpchi и включената към интернет мултимедийна система INJOY.

Президентът на GAC Motor Ю Джун (Yu Jun) съобщи, че след кросоувъра, GAC GE3 ще започне производството на седан и джип, базирани на същата платформа.

GAC Motor счита, че след няколко години ще може да излезе на европейския и американския пазар. Компанията ще инвестира $6,5 милиарда за строежа на индустриален парк за производството на електромобили и акумулаторни батерии за тях.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари