Китайската Great Wall представи на пазара електромобила Ora R1

24
4088

Китайският автомобилен производител Great Wall официално представи своя четириместен електромобил с предно предаване Ora R1. Той е позициониран като достъпен градски електромобил, понеже цената му е едва $8600.

Основната разлика на Ora R1 от другите подобно електромобили е, че при него капацитетът на акумулаторната секция не е много понижен.

Китайската компания твърди, че този малък електромобил може да измине
внушителните 320 километра с едно зареждане. Скептично настроеното уеб издание Electrek отбелязва, че в реалността пробегът е доста по-малък – около 240 километра. Всъщност, всичко зависи от начина на тестване.

Икономията идва от електромотора. Той е само един и е с мощност 35 KW. Това е и причината максималната скорост на електромобила да е 100 км/ч. Времето за ускоряване от 0 до 100 км/ч е 5,6 секунди. Electrek подчертава, че новият китайски електромобил е подходящ най-вече за градски условия. Габаритните размери на Ora R1 са 3495 × 1660 × 1530 милиметра. Теглото е 990 килограма.

Електромобилът Ora R1 вече се продава, но само на територията на Китай. Great Wall дава тригодишна гаранция (до 120 000 километра пробег) на целия електромобил и осемгодишна гаранция (до 150 000 километра) на основните компоненти на новия електромобил.

24
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
15 Отговори на коментарите
15 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
18 Автори на коментарите
мъниДжеймсШишоПенчоМирослав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иво
Иво

Бих си купил веднага за 8600 долара един такъв, но май няма да дойде в Б-Г. Това са само 15000 лева, те и още 1000 долара за доставка до Б-Г да има, но май няма как да стане. Но пак излиза доста евтино. До 20000 лева ще дам.

Селяци
Селяци

Ти си пиян

киловатчас
киловатчас

достатъчно е да седнеш и да покараш някой от евтините китайски трошляци за 20-30 мин и ще ти мине мерака за евтин електромобил от китай … вервай ми … каквото е могло да бъде спестено е спестено навсякъде че и отгоре , ще получиш точно това което търсиш $8600 …

Шишо
Шишо

килограмчас-е, а телефона ти да не е руски а не китайски и да не би да тежи едва 10кг че толкова си недоволен от китайското? друго си е като не е пестено от масата нъл тъй?
с такава кла и цена ще пометат пазарите за нисък клас, ниска цена и слаби претенции. и съм сигурен че и ти ще си вземеш ама.. нъл така като падне цената още малко че да замениш бмв-то дето сега ти пърди отрови ама струва цели 2000лв.

Мирослав
Мирослав

На мен ми прилича на малко китайче!

Впрочем, немски производител „пуска“ на пазара, серийно напълно соларен автомобил. Привоначалната му продажна цена ще бъде 19 500$. След като почнат да се използват масово цената им рязко ще падне.

Кольо
Кольо

Малко по-конкретно може ли? Име на фирмата, име на електромобила. Щото както и да го смятам, слънчевите батерии, нямат необходимата производителност, за да се придвижва нормален автомобил по пътищата, дори всеки един квадратен сантиметър от повърхността му да е покрит с панели. За (до)зареждане на батериите става, но в крайна сметка повече от няколко екстра километра, от зареждането по време на пътя, ако е дълъг път, едва ли ще добавят.

saentist
saentist

Всъщност, голямата грешка на всичките производители на еликтрички е, че не им слагат фотосоларно покритие.
На дали седейки в офиса тези 6 квадратни метра или около ~6pWh няма да върнат някой по-голям процент от заряда на батерията.

miro
miro

Слагат, виж новия Prius phev

Мирослав
Мирослав

https://www.google.de/amp/s/m.dnevnik.bg/sviat/2018/08/07/3293171_germanski_elektromobil_se_zarejda_v_dvijenie_video/amp

Фирмата е „Соно Мотърс“, базирана е в Мюнхен, а автомобила се казва „Сион“.

Мирослав
Мирослав

Аз лично, съм виждал соларно зарядно за смартфон старо при това, което е с размери 20 см. на 30 см. и си работи съвсем според нуждите. Тъй като цялият автомобил е покрит със фото-волтаични клетки и при добър капацитет на батерията, нищо чудно с едно зареждане да изкара указаните 250км. Технологиите се развиват все пак!

the professor
the professor

дали в Ловеч ще почне да се произвежда, веднага бих си купил…

Минчо
Минчо

То в завода в Ловеч отдавна не се сглабят коли!!!

Последния самурай
Последния самурай

Ще се получи ,като с джиесемите им – 10 години да си напълнят пазара , и след товя ще дойдат за по 4000 долара . . .

Татун
Татун

След десет години бензинът ще стане 50 стотинки, а токът – 2 лв за киловатчас!

Пенчо
Пенчо

Прав си, само не си сметнал че след 5г всеки ще има соларни панели собствени и няма да плаща тока по 2лв…

Шишо
Шишо

50ст… добре звучи, но как русия ще ти плаща заплатата тогава?
иначе за 2лв ток – ми да с руското белене и съсипана останала българска енергетика за да го има боклука белене, ще е толкова ако не и повече цената.

Геуе
Геуе

След десет години, ток и бензин на Територията няма да има, щото Мангустите не ги ползват а те ще са преобладаващото население.

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Със тези фарчета и силуета, ми заприлича на по-стария ЗАЗ … ???.

Ivan
Ivan

По-скоро са взели от дизайна на Хонда ЕВ – тяхната електричка

Шишо
Шишо

и аз на заз скочих, но броях вратите с две повече са

miro
miro

добре е , за градска кола, тези пари 16к лева ги давам на година за бензин, обслужване и данъци.Който ги вкара в БГ ще направи пачка, понеже тия коли са изгодни за транс.бизнес – логистика, такс услуги и тн. В момента Дачия е най евтина и най чуплива + данък, обслужване, застраховки идват в доста повечв.

Шишо
Шишо

и аз съм навит за жената да взема и да има мир с тия сервизи и ‘майстори’ ли им казвахме?

Джеймс
Джеймс

„Иĸoнoмиятa идвa oт eлeĸтpoмoтopa. Toй e caмo eдин и e c мoщнocт 35 КW. Toвa e и пpичинaтa мaĸcимaлнaтa cĸopocт нa eлeĸтpoмoбилa дa e 100 ĸм/ч. Bpeмeтo зa ycĸopявaнe oт 0 дo 100 ĸм/ч e 5,6 ceĸyнди.“
5,6 секунди? Че това си е направо спортен автомобил. Да не би времето за ускорение до 100 км/ч да е 56 секунди?

мъни
мъни

Електрическият мотор има 100% тяга през цялото време, докато двигателят с вътрешно горене работи на макс само в някакъв диапазон от обороти. Например около 4000-6000 за бензиновите. Тогава са ти всичките коне…