Китайските регулаторни органи заявиха, че ще изкоренят финансовите пирамиди, базирани на криптовалутни сделки. Във връзка с това, Народната банка на Китай, която е и Централната банка на държавата, изпрати нареждане до всички търговски китайски банки, че предоставянето на услуги за криптовалутна търговия в страната са „строго забранени“. Информацията е на South China Morning Post.

Народната банка на Китай нареди на финансовите учреждения да прекратят всякакви операции, свързани с криптовалута. Освен това, националното министерство по обществена безопасност миналата седмица заяви за намеренията си да изкорени мошеническите финансови схеми, които се осъществяват с помощта на криптовалутите.

Всяка банка и нейните филиали трябва да провеждат редовни вътрешни проверки“ се казва в заповедта, издадена от Централната банка. Обслужването на криптовалутната търговия е строго забранено. Необходимо е да се вземат най-ефективни мерки, за да се предотврати използването на банковите канали за разплащане на криптовалути.

Документът не е обявен официално, а SCMP публикува вътрешна заповед до една от търговските банки, но е адресиран до всички банки. Крайният срок за вземане на тези мерки е 20 януари. Централната банка заяви, че няма да допусне каквото и да е изтичане на капитал по вина на криптовалутните инвеститори.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

6 коментара за "Китайските банки спират всякакви плащания по криптовалутни сделки"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Гадьо
Гадьо

Край, китайската банкова система ще се срине, след като обяви война на криптовалутите. 😂

Ваш Васко
Ваш Васко

Криптовалутата е независима от банковата система, напълно лайшки мерки.
Сега ще очаквам повишение цената на вазелина, за набълбуканите с койни, хи хи хи хи.

баба
баба

И кво ще си правиш биткойнчетата, ако няма къде да ги обмениш за реални пари?

дядо
дядо

и защо, бабе, реши, че няма къде? Щото така ти се иска? Марш в кухнята да готвиш за дядо и не се изказвай по теми които не са ти ясни.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Може да ги обмени за детско порно в deep web. Или да си купи кафе от някое определено заведение, в някой определен град, в някоя определена държава, в някой определен континент.

дядо
дядо

Нещо си много компетентен на тема детско порно и други незаконни неща. Внимавай да не ти пратя баретите! Бива ли да си така извратен?