Китайските регулаторни органи заявиха, че ще изкоренят финансовите пирамиди, базирани на криптовалутни сделки. Във връзка с това, Народната банка на Китай, която е и Централната банка на държавата, изпрати нареждане до всички търговски китайски банки, че предоставянето на услуги за криптовалутна търговия в страната са „строго забранени“. Информацията е на South China Morning Post.

Народната банка на Китай нареди на финансовите учреждения да прекратят всякакви операции, свързани с криптовалута. Освен това, националното министерство по обществена безопасност миналата седмица заяви за намеренията си да изкорени мошеническите финансови схеми, които се осъществяват с помощта на криптовалутите.

Всяка банка и нейните филиали трябва да провеждат редовни вътрешни проверки“ се казва в заповедта, издадена от Централната банка. Обслужването на криптовалутната търговия е строго забранено. Необходимо е да се вземат най-ефективни мерки, за да се предотврати използването на банковите канали за разплащане на криптовалути.

Документът не е обявен официално, а SCMP публикува вътрешна заповед до една от търговските банки, но е адресиран до всички банки. Крайният срок за вземане на тези мерки е 20 януари. Централната банка заяви, че няма да допусне каквото и да е изтичане на капитал по вина на криптовалутните инвеститори.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
дядоБиткойн = Балон = ПирамидабабаВаш ВаскоГадьо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Гадьо
Гадьо

Край, китайската банкова система ще се срине, след като обяви война на криптовалутите. 😂

Ваш Васко
Ваш Васко

Криптовалутата е независима от банковата система, напълно лайшки мерки.
Сега ще очаквам повишение цената на вазелина, за набълбуканите с койни, хи хи хи хи.

баба
баба

И кво ще си правиш биткойнчетата, ако няма къде да ги обмениш за реални пари?

дядо
дядо

и защо, бабе, реши, че няма къде? Щото така ти се иска? Марш в кухнята да готвиш за дядо и не се изказвай по теми които не са ти ясни.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Може да ги обмени за детско порно в deep web. Или да си купи кафе от някое определено заведение, в някой определен град, в някоя определена държава, в някой определен континент.

дядо
дядо

Нещо си много компетентен на тема детско порно и други незаконни неща. Внимавай да не ти пратя баретите! Бива ли да си така извратен?