Китайските криптоминьори започнаха да използват лаптопи с графика GeForce RTX 3000

9
2601

В Китай бързо набира популярност нов начин за добив на криптовалута. Цената на цифровата валута Ethereum нарасна толкова много, че вече е икономически изгодно да бъде получавана с помощта на лаптопи.

От края на месец ноември миналата година към днешен ден цената на криптовалутата Ethereum (ETH) нарасна тройно. От началото на този месец започнаха да се образуват огромни опашки от криптоминьори, които чакат да закупят цели партиди видеокарти на Nvidia. Някои AIB партньори на производителите се съгласяват да продават тези видеокарти директно на криптовалутите миньори, понеже тези клиенти обикновено плащат с около 30% повече в сравнение на който и да било дистрибутор и са съгласни да вземат стоката с намалена гаранция и дори без никаква гаранция.

Nvidia наскоро представи фамилията мобилни видеокарти GeForce RTX 30. Производителите на лаптопи вече представиха на пазара редица модели, базирани на процесорите AMD Ryzen от серия 5000, оборудвани с видеокарти на Nvidia. В края на миналата седмица бяха публикувани снимки, които показват цифрови ферми за добив на Ethereum, в които се използват лаптопи с мобилните видеокарти на Nvidia.

Навярно криптоминьорите са готови да плащат за лаптопи с GPU Ampere заради големия дефицит видеокарти за десктоп компютри. Местна журналистка показа колко лесно става добива на Ethereum с помощта на само един лаптоп.

За два часа с помощта на лаптоп с видеокарта GeForce RTX 3060 в местния Starbucks тя успя да получи 0,00053 ETH или около $0,89. Ако се използват няколко лаптопа с по-мощни графични карти сумата ще е много по-голяма.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари