Китайските ученици слагат дистопични ленти за повишаване на вниманието

10
1247

В някои начални училища на Китай започнаха експерименти с поставяни на главата на електронни ленти, които имат за цел да повишават вниманието на учениците. Малките електронни обръчи с име Focus 1 са разработени от американската компания BrainCo съвместно с центъра за изследвания на Харвардския университет.

Уеб изданието SupChina съобщи, че Focus 1 се тества в училището на град Ханджоу, столицата на провинция Джъдзян. Устройството е оборудвано с енцефалографични (ЕЕГ) сензори, които регистрират активността на главния мозък и определят доколко вниманието на ученика е заето с протичащите уроци в класа.

С помощта на специално мобилно приложение учителите могат да наблюдават нивото на концентрация на учениците. Приложението показва дали някой не внимава, а в края на урока дава имената на тримата най-внимателни слушатели.

Преди това уредът Focus 1 бе тестван в едно от училищата в град Джинхуа, провинция Джъдзян. В началото на тази година ЕЕГ устройството в продължение на три седмици е носено от 10 хиляди китайски ученици на възраст от 17 до 21 години. Тестовете показаха, че успехът на всички ученици, носили Focus 1, се е повишил.

Но в научните списания и уеб издания засега не е публикувано нито едно от тези изследвания, което да потвърди тези резултати. Планира се експериментите да продължат в училищата на Мексико, Испания, Бразилия и САЩ.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
0 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
СъщияdjgerroБиткойн = Балон = ПирамидаЛilaКока Кола Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

След време в Китай, не мож пръдна без да се отбележи в досието. 😎🔫

гадост
гадост

Черната фантастика се превръща в реалност. Чувствам се изключително щастлив, че това извращение не се е случило по моето време като ученик.

pedro
pedro

Опитите с ученици „за повишаване на нещо си“ са комунистически простотии от миналия век. Нас ни караха да лежим в салона и ни пукаха записи тип Кашпировски за да ни хипнотизират.

Лila
Лila

ЕЕГ устройството в продължение на три седмици е носено от 10 хиляди китайски ученици на възраст от 17 до 21 години.

Тея на снимката са от 17-21 г ?

Zero
Zero

The clonings are coming

Кока Кола
Кока Кола

Болшевишката сган може да избие и милиарди, ако накрая постигне човекоподобни роботи с ИИ, които безприкословно да се подчиняват. Навремето Пол Пот е искал да направи маймуно-човеци, които да се подчиняват безприкословно. До всички СССР фенове – ще ви избият, поробят и ликвидират без да им мигне окото. Китай настъпва в Европа и беззъбата либерална сган не вижда колонизацията, защото е заета в това да спасява Третия свят с отворени граници и да унищожава традиционните устои. Както е казал италиански лекар – комунизма е психическо заболяване. А, както е казал Бай Тошо – „Суверенитета народът го разбира да има ядене,… Виж още »

Лila
Лila

Китайските ученици слагат дистопични ленти за повишаване на вниманието – Ще е вярно ако коронката пуска и електрошок и пак не е сигурно че ще повиши вниманието на дипресираните и биполярните.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Каквото и да е бъдещето на човечеството, първи ще го пристъпят Китай и Япония.

djgerro
djgerro

‘начи,у Кина опитното поле е големо и са дале карта бянка на „американците“
да ги изследват и да си прокарват начините за контрол.

Същия
Същия

Ужас