Производителите на смартфони специално наблягат върху сигурната защита на персоналните данни. Потребителите могат да използват PIN код, скенер за пръстови отпечатъци или на ретината на окото, триизмерно разпознаване на човешкото лице и т.н. Но навярно мнозина ще се огорчат от факта, че китайските хакери откриха много особена уязвимост в операционната система iOS, позволяваща сравнително лесното поучаване на достъп до iPhone.

Използва се стандартния метод на грубата сила с подбор на всички възможни варианти. Apple използва много ефикасна защита от използването на подобен метод – след неправилно въвеждане на паролата, системата изчаква определено време преди да позволи следващия опит. А ако десет пъти е въведена невярна парола, следва изтриване на всичко, записано в паметта на телефона.

Хакерите са забелязали, че в служебния режим за възстановяване на iOS ограничението за броя въвеждани неверни пароли не работи. В този случай става възможно използването на стандартния метод за подбора на вярната парола. YouTube каналът EverythingApplePro показа работата на устройството, цената на което е фиксирана на $500.

Методът работи от версия iOS 10.3.3 до последната бета на iOS 11. Но сега Apple със сигурност ще отстрани това недоглеждане.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари