След новите закони на китайското правителство се очертават сериозни проблеми за майнърите в Китай и дори и неособено големите компании се замислят да прехвърлят своето оборудване в други държави.

Гигантът по добив на цифрова валута Bitmain също възнамерява да се справи с тази ситуация и да увеличи дейността си чрез отваряне на филиали в други държави с по-либерални закони и по-евтина електрическа енергия.

Наскоро стана известно, че Bitmain регистрира филиал в Швейцария. Това е филиалът Bitmain Switzerland, който сега е в процес на регистрация. Европейският офис на Bitmain Switzerland ще се намира близо до град Цуг. Жителите на този град могат да заплащат комуналните услуги с криптовалута, а дружелюбното законодателство привлича в града майнъри и всички, чиято дейност е свързана с блокчейна и криптовалутите.

Bitmain стартира процеса по регистрация на нови филиали и в САЩ, Сингапур и Израел, а днес компанията обяви, че възнамерява да построи дата център в канадската провинция Квебек. Китайците вече започнаха деловите преговори с местните власти и енергийните компании. Квебек е благоприятен за Bitmain с евтината си електроенергия, хладния климат и либералното законодателство.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари