Запознайте се с Лулу и Нана. Според китайски изследователски екип двете момичета са първите генетично модифицирани човешки същества.

Изследването e подробно описано в журнала на MIT и е базирано на медицински документи от Китайския регистър на клиничните изпитвания. Изследователският екип е ръководен от Джанкуй Хе от Южния университет за наука и технологии на Шенжен.

Според документите, изследователската група в момента провежда проучвания за промяна на ген CCR5, който се засяга при заразяване на хора с вируса на човешката имунна недостатъчност (ХИВ), причинителят на СПИН. За тази цел екипът използва изключително мощни молекулярни ножици, известни като CRISPR / Cas9 – една нововъзникваща технология, която може точно да „изрязва и поставя“ гените, като позволява части от ДНК да бъдат премахнати и заменени почти по желание.

Чрез използването на CRISPR за генетично изменение на CCR5, изследователите се надяват да „имунизират“ момичетата към ХИВ през целия си живот.

Видеоклип, качен на канала лабораторията в YouTube, описва подробно монументалния пробив в редактирането на гени. Засега се твърди, че близначките „са се появили на този свят толкова здрави, колкото и всички други бебета“ и че редактирането на гените е минало безопасно.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈Г. М. О.Кърт ВонегътОгнян ПеевRB3301 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
R2D2
R2D2

Отдавна подозирах, че Китай ще е страната която първа ще отвори кутията на Пандора с тоя CRISPR/Cas9. Там човешкия живот не струва нищо пред амбициите на партията, и моралните задръжки на белия свят свързани с експериментите с живи хора се гледат с насмешка и недоумение.

Кърт Вонегът
Кърт Вонегът

Нали се сещате коя е следващата стъпка? Китайците да се сетят, че ако са по-дребни, ще заемат по-малко място и ще имат повече жизнено пространство. И да започнат да намаляват ръста си с генно модифициране.

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

По-тъпо и расистко нещо не съм чувал!

Cisa
Cisa

Да ама Не
от 7 двойки яициклетки за близнаци само едната 1 полуспешна(китаюйите отказват дани и снимки , знами е измама)

От уж успешната двойка близнаци ….Проведените след раждането изследвания показват, че
гените само на едната от двете близначки са били успешно модифицирани.

Второто новородено е получило само единия от необходимите два гена и в следствие на това няма имунитет към ХИВ вируса.

RB3301
RB3301

И какво? Пак е напредък.

Огнян Пеев
Огнян Пеев

Браво на Китайците!

Г. М. О.
Г. М. О.

Досега ядохме ГМО зеленчуци, сега ще ядем ГМО деца.