Китайски фабрики на Panasonic и Canon спряха работа заради атаки на демонстранти

0
27

Агресивни демонстранти, намиращи се близо до фабрики на Panasonic и Canon в Китай принудиха компаниите временно да преустановят производството там. Протестиращите са мотивирани от националистически причини заради събитията от последните няколко дни, съобщи Tech Crunch.

Японското правителство купи от частни собственици архипелаг в Източнокитайско море, който до момента принадлежеше на Китай. Островната група е една от многото в района, които са причина за обтегнатите отношения между двете азиатски държави.

От Canon официално заявиха, че спират работа, заради притеснения за сигурността на работниците във фабриките. В обект на Panasonic пък избухна пожар, който е причинил материални щети. Двете компании ще понесат големи финансови загуби заради спряната работа, защото няма да могат да изпълнят навреме поетите поръчки. Затварянето на фабриките би могло да доведе и до покачване на цените на високотехнологичните продукти в световен мащаб.

В момента китайските власти очакват японците да преосмислят покупката на островите и да се откажат от сделката. Ако това не се случи Китай обмисля налагането на икономически санкции върху Япония.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари