Китай е хакнал подизпълнител на американския военноморски флот и е получил достъп до подробности за военните планове на флота – заедно с друга поверителна информация за военните технологии – според доклад на The Washington Post.

Неназовани американски представители съобщиха на влиятелния ежедневник, че хакерите са източили 614 гигабайта информация от подизпълнителя, който остава неназован. Информацията очевидно е била съхранявана на незащитена мрежа. Служителите заявиха, че разследването на пробива е в ход. Изглежда обаче става въпрос за планове за секретно оръжие на флота – последното нещо, което трябва да попадне във вражески ръце.

Американския флот не отговори веднага на искане за потвърждение и коментар от CNET.

В коментар към Washington Post обаче говорител на флота казва, че съществува процес, при който трети страни могат да уведомят правителството, когато нарушение може да е засегнало контролирана некласифицирана информация, но че би било „неподходящо да обсъдим повече подробности“.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ПалуестиниецВсичко е ясно, да влезе убития! Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Всичко е ясно, да влезе убития!
Всичко е ясно, да влезе убития!

Неназовани американски представители съобщиха на ежедневник, чието име няма да бъде споменато, че неизвестни китайски хакери са изтеглили данни от незащитена мрежа на компания, чието име не е посочено.
                     източник: агенция ЕЖКНП (една жена каза на пазара)

Палуестиниец
Палуестиниец

Те такива новини има постоянно и за Северна Корея.
Ким направил това, направил онова. Застрелял някой с галбица, премазал друг с валяк…
Ами не може само САЩ да шпионират, има и други държави по земята.