В средното училище на град Ханджоу бе инсталирана експериментална компютърна система, която в автоматичен режим може да следи, доколко са концентрирани децата по време на уроците.

Информацията е на Telegraph, който допълва, че засега интелигентната система е инсталирана само в една класна стая. Но ръководството на училището възнамерява да оборудва по същия начин и останалите. Към днешен ден тези технологии станаха особено популярни в Китай.

Компютърната система разполага с три камери, поставени над черната дъска и може да определя настроението на хората по изражението на техните лица. Ако някой от учениците е разсеян и не внимава по време на урока, системата изпраща уведомление на учителя, което съобщава, кой от учениците не е внимателен.

Ръководството на училището счита, че това по никакъв начин не се нарушава личния живот на учениците. Но децата не са доволни. „Преди можех на уроците, които не ми харесват, да мързелувам, да чета от другите учебници и дори да поспя. Сега това няма как да стане. Тези камери са като чифт мистериозни очи, които постоянно ме наблюдават“ – каза един от учениците.

Интелигентната система класифицира учениците на групи. Това са перспективните, които рядко се разсейват и учениците, които не се стараят.

Ръководството на училището счита, че по този начин значително може да се подобри качеството на преподаването.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Rеvolution
Rеvolution

А ще пуска ли ток по чина на ученика, който не внимава? Шегата настрана, не съм изненадан, че се тестват такива неща в Китай – на партията им трябват дисциплинирани и с промити мозъци дрони които да движат икономиката. Там няма и човешки права да „пречат“ на експериментите така че всичко е 6. Иновацията и различното/оригинално мислене нека остане за запада…

Skynet
Skynet

Биг Брадър