Китайците задължително трябва да използват приложението Study the Great Nation

9
1000

Над 100 милиона китайци ежедневно използват приложението Study the Great Nation. От това те получават точки в нашумелия последно време социален рейтинг, но могат да получат и наказания.

С помощта на това приложение китайците получават точки за изучаването на политиката и историята на Китайската комунистическа партия и задължително гледат новините за ръководителя на Партията Си Цзинпин.

Точки се начисляват за всяко изпълнено задание. Така например, за прегледа на новината за пътуването на Си Цзинпин във Франция, се начислява една точка. Успешното решаване на теста за икономическата политика на страната дава 10 точки. Решаването на тестовете и прегледа на новините понякога отнема няколко часа на ден.

Да използват това приложение са задължени някои категории граждани на страната, включително учениците, студентите, държавните служители и някои частни организации. Те периодично се отчитат пред куратори и ако не са набрали необходимия брой точки пишат писмени обяснения. При използването на приложението периодично трябва да се правят скрийншоти, които се изпращат до отговорните лица за изпращане на натрупаната статистика до висшестоящите ръководители.

Приложението Study the Great Nation през последните месеци стана най-популярното приложение в китайския сегмент на App Store. Възможен е отказът от инсталирането на приложението, но това води до проблеми. Първоначално се провежда профилактична беседа, а ако това не подейства, обикновено следва изключване от института или уволнение от работа. Съдебно преследване няма, но Study the Great Nation оказва влияние върху точките в китайската компютърна система за социален рейтинг.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
2 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
EfixMishoДемократична БългарияПетърVeso Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RB3301
RB3301

Яко промивка на мозъка. Сталин щеше да се гордее, ако беше жив 😀

тъй-тъй
тъй-тъй

След десетина години на „пазарен социализъм“, китайските комунисти не издържаха и преминаха към мрачен сталинизъм.

Мирослав
Мирослав

Зомбирането започна с пълна сила!
Властимащите си купуват имоти за милиони в Нова Зеландия, Канада и Хонг Конг.

Петър
Петър

В България имаме нещо подобно, макар и в начален стадий…
Банката ме задължава да имам мобилен телефон и да получавам SMS-и – иначе не мога да ползвам електронно банкиране.

Veso
Veso

Доста се изхвърляш – няма нищо общо, ти ако искаш можеш да си смениш банката или да не ползваш електронно банкиране.
Китайците нямат такава свобода на избор.

Петър
Петър

Ми какво ти пречи да им дадеш номер на предплатена СИМ карта, и да си я държиш в къщи? Все повече банки искат телефонен номер заради временния СМС код за отороизация на транзакция.

А това китайско чудо – написаното от Оруел ще се види детска приказка, когато китайците завладеят половината свят. Неслучайно всички футуристи пишат, че бъдещия ядрен конфликт ще е между Западната цивилизация и Китай. Сегашните закачки Русия/Нато/САЩ са дребна работа.

Демократична България
Демократична България

Безтегловността на Българския преход направи хората да мислят импотентно в тази територия, която вече не мога да нарека страна. Декомунизацията на България трябваше да продължи с възпитанието на децата в уважение към демокрацията и пазарната икономика, ценностите на свободата и избора, а не да ги остави да се реят и лутат като мухи без глави. Резултатът – Българите са неконкурентни, нископроизводителни, реално необразовани /въпреки дипломите/ и се очертава пропастта между тях и европейските им братя да става още по-голяма. Демагогията е толкова силна, че хората без устои и вярва с свободата и избора, в момента са промити да вярват, че… Виж още »

Misho
Misho

Вижте до какво може да доведе този метод, изгледайте филма, има го в замунда.
Ето и представяне на епизода в youtube https://www.youtube.com/watch?v=fmizLrP64NQ

Efix
Efix

Строя трябва да се контролира иначе ще излезе системата извън строя ….