Китай бе въвлечен в още една търговска война

1
1588

Конфликтът на Китай със САЩ се задълбочава, а ето че Поднебесната трябва да изяснява отношението си към конфликта между Южна Корея и Япония. Япония предяви нови претенции към Южна Корея, които са свързани с Китай.

Всичко започна с това, че Върховният съд на Южна Корея поиска от японските компании да заплатят компенсации за принудителния труд на корейските граждани по време на Втората световна война. Япония не се съгласи с това и моментално въведе ограничения на експорта на някои материали за производството на разнообразна техника в Южна Корея.

А сега Токио твърде неочаквано за себе си откри, че корейските компании Samsung и SK Hynix изпращат японските суровини директно в Китай, заобикаляйки митниците в своята страна.

Причината е ясна: Samsung и SK Hynix имат заводи на територията на Китай, които имат нужда от съвсем същите ресурси, които използва и родната страна. Оказа се, че южнокорейците са постъпили много елегантно: част от купените от Япония материали и компоненти директно отиват в Китай.

Японското правителство бе крайно възмутено от това. Според постигнатите споразумения и действащи правила, южнокорейските компании задължително трябва да указват точния краен получател при подписване на разрешението за експорта на високотехнологични суровини. Очаква се мащабно международно съдебно дело.

Разбира се, недостигът на доставки на високотехнологични ресурси в Китай, ще нанесе удар върху бизнеса в тази страна.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sw.hw
sw.hw

Втората световна война?
Защо не се върнат няколко века преди новата ера?! Може и от тогава нещо да открият.
Търсят с какво да се заядът! За съжаление парите са пред приятелските отношения.